Autonieuws

Werkt BMW aan een eigen hypercar of niet?

De Mercedes-AMG Project One was de ster van de Frankfurt Motor Show. BMW had óók een enorme stand, maar een echte publiekstrekker ontbrak.

De Project One valt niet alleen op vanwege zijn looks, ook de techniek is indrukwekkend. De 1.6 liter V6 van het Formule 1-team zorgt samen met een aantal elektromotoren voor het vermogen. Met een topsnelheid van zo'n 350 kilometer per uur en een vermogen van meer dan 1.000 pk is het echt een jaloersmakende bolide.

Ook BMW-liefhebbers zagen het meesterwerkje van Mercedes en eisen nu dat hun merk met een soortgelijk project start. BMW heeft via Autocar gereageerd op deze wens en stelt dat het niet de vraag is óf zij een hypercar kunnen bouwen. De vraag is: zit de markt op een hypercar van BMW te wachten?

"We kunnen zeker zo'n auto bouwen, maar er is geen vraag naar", liet BMW M-baas Dirk Hacker weten. "Als bedrijf richten we ons meer op de toekomst van mobiliteit dan de productie van een hypercar. Mocht er toch besloten worden dat er een super sportscar gebouwd moet worden, dan kunnen we het zeker."

Met de intrede van BMW als fabrieksteam in de Formule E ligt het in de lijn der verwachtingen dat de Duitsers een elektrische sportwagen als uithangbord gaan presenteren. "Formule E is zeker interessant voor ons als M-divisie, want de M-bolides hebben hun roots in de racerij. Het wordt interessant als er meer fabrikanten bij betrokken raken."

Gerelateerde artikelen

Hint deze BMW M2 Concept naar terugkeer CSL-naam?

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW België geeft primeurtje weg bij online configurator 8-serie

Autonieuws
> Artikel lezen

Echt goud voor BMW i3 en i8 Starlight Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste blik op nieuwe BMW 3-serie Touring

Spyshots
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.