Autonieuws

Betrouwbaarheidtest: Suzuki scoort, Peugeot valt door de mand

Als je geen zin hebt om met pech langs de weg te staan, dan doe je er nog altijd het beste aan om een Japanse auto te kopen. Kies je voor de Peugeot 5008, dan vraag je om problemen.

Dat blijkt uit een enquête van de Consumentenbond onder 10.000 Nederlandse autobezitters. In de test werden automobilisten met een auto van maximaal 10 jaar oud gevraagd of ze het afgelopen jaar problemen hebben gehad.

Suzuki-rijders gaven hun merk met een 8,7 gemiddeld de beste beoordeling, gevolgd door Honda met een 8,5 en Toyota met een 8,4. Wil je een specifiek model kopen met nagenoeg perfecte betrouwbaarheid, ga dan voor de Toyota Verso-S. Die auto kreeg een 9,9 en geen enkele ondervraagde eigenaar kreeg het afgelopen jaar pech.

De test van de Consument bevestigd verder dat Franse auto's gemiddeld gezien het vaakst voor problemen zorgen. Renault-dochter Dacia haalt nog wel de top-10, maar verder valt op dat op betrouwbaarheid nog veel te winnen is in het land van de Eifeltoren. Peugeot en Renault scoren bijvoorbeeld ondermaats.

In negatieve zin springt de Peugeot 5008 eruit. Meer dan de helft van de ondervraagde 5008-rijders had het afgelopen jaar minimaal één keer last van een storing of probleem. Vooral de accu, distributieketting en bobines zorgen voor problemen, terwijl Peugeots met veel kilometers op de teller hun motor vaak moeten laten reinigen.

Gerelateerde artikelen

Toyota ook niet langer de grootste qua marktwaarde

Autonieuws
Toyota ook niet langer de grootste qua marktwaarde
> Artikel lezen

Traagste Peugeot 205 GTi ooit is ook de coolste

Autonieuws
> Artikel lezen

Design nieuwe Honda Insight radicaal anders

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste blik op nieuwe Toyota Auris Touring Sports

Spyshots
> Artikel lezen

Toyota verrast en verbaast met nieuwe RAV4

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.