Autonieuws

Onthulling definitieve Hennessey Venom F5 (465 km/h) nabij

's Werelds snelste auto willen bouwen is zo eenvoudig nog niet. Daarom, liefst drie jaar na de aankondiging, is de Venom F5 van het Texaanse Hennessey klaar voor maar één doel: Bugatti van de troon stoten!

De beloftes rond de Venom F5 doen je maag omkeren. Voor de snelheidsfreaks in positieve zin, welteverstaan. De nieuwe Hennessey doet het namelijk voor niet minder dan 1.450 pk, waarschijnlijk meer. Acceleratie naar 100 km/h? Twee keer knipperen met je ogen. Topsnelheid? 500 km/h bij wind mee. Maar een officiële 432 km/h zou al genoeg zijn, aldus Hennessey, want daarmee zou het Bugatti – eindelijk – uit de boeken rijden als bouwer van 's werelds snelste productieauto. Bij de vorige poging in 2013 en met de Venom GT, de voorganger van de F5, lukte dat namelijk niet.

Gezonde concurrentie
Nu klinkt het alsof Hennessey en Bugatti water en vuur zijn, maar niets is minder waar, zo blijkt uit een officieel bericht op de website van de Texanen: 'The Hennessey Venom F5 will compete directly with the Bugatti Chiron for the honor of world's fastest car. John Hennessey and Bugatti CEO Wolfgang Durheimer first met at the Quail in 2014 and shared their mutual desire to be the best and the fastest.' Er is dus wel degelijk sprake van gezonde concurrentie. Goed om te weten voor Stephan Winkelmann, de kersverse baas bij Bugatti.

Op 1 november, vanaf de SEMA in Las Vegas, wordt het doek van de Hennessey Venom F5 getrokken.

Gerelateerde artikelen

Sodeknetter! Aston Martin propt V8 in Cygnet

Autonieuws
> Artikel lezen

Weg belastingvoordeel na 200.000ste Tesla

Autonieuws
> Artikel lezen

Aanschouw de Singer Porsche 911 DLS en kwijl

Autonieuws
> Artikel lezen

Toyota Supra ook op Goodwood nog altijd in een velletje

Autonieuws
Toyota Supra ook op Goodwood nog altijd in een velletje
> Artikel lezen

Maserati versterkt zich met Levante GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.