Autonieuws

McLaren kondigt nóg een extreme supercar aan

Gut, bij McLaren laten ze er geen gras overgroeien. Amper bekomen van de initiële informatie van de vorige maand aangekondigde 'BP23' laat het Britse sportwagenmerk nu weten nóg een supercar in het einde van diens pijplijn te hebben zitten.

Update 14 november 2017 – Tegelijk met het verspreiden van een tweede teaser heeft McLaren bekendgemaakt dat het nieuwste model in de Ultimate Series van het merk op 10 december publiekelijk zal worden gemaakt. En dit is nog maar het begin, want zo laten de Britten ook weten: 'De nieuwe supercar is de derde van vijftien nieuwe modellen die McLaren voor het einde van 2022 zal lanceren als onderdeel van het Track22-businessplan.'

Haastige spoed is...?
McLaren maakt het zichzelf niet gemakkelijk door zo vaak en zo snel achter elkaar een supercar voor te stellen. Want de pas ingeluide BP23, een codenaam, zou toch de snelste McLaren ooit worden? Dit rept het namelijk ook over het nu aangekondigde model dat net als de BP23 een aanvulling zal zijn op de Ultimate Series van het merk, daar waaronder ook de P1 staat ingedeeld. Welke is nu wat?

Straatlegaal circuitbeest
Afijn, eigenlijk doet bovenstaande verwarring er ook niet toe. Beide zullen je organen een fikse optater kunnen geven. Bovendien meldt McLaren dat de nu aangekondigde supercar een auto betreft die verreweg het beste in z'n vel zit op een circuit, maar wel degelijk ook gewoon de openbare weg op mag. Bij de BP23 lijkt dat eerder andersom te worden.

Dit gezegd hebbende ontpoppen er vermoedens dat de beide, nieuwe Ultimate Series stilletjes dezelfde auto zijn, maar de een net even wat anders van karakter is dan de ander. Een beetje zoals bij de P1 en P1 GTR, zeg maar. Of we goed zitten, dan zullen we in de loop van 2018 zeker weten.

Gerelateerde artikelen

Mini-sculptuur verklapt alvast interieur McLaren F1-opvolger

Autonieuws
> Artikel lezen

McLaren MSO X: de openbare weg op met GT4-racer

Autonieuws
McLaren MSO X: de openbare weg op met GT4-racer
> Artikel lezen

Woensdag, gehaktdag: dit is de McLaren Senna GTR

Autonieuws
> Artikel lezen

Hiertoe is de McLaren Senna in staat

Autonieuws
> Artikel lezen

Stug type, de McLaren 570GT met S Handling Package

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.