Autonieuws

0-100 km/h in 2,5 seconden: Bugatti Veyron

De Bugatti Veyron breekt werkelijk alle records. De W16-motor meet 8.0 liter inhoud, levert 1001 pk vermogen en sleurt de Veyron in maar 2,5 seconden naar 100 km/h! De topsnelheid ligt op 407 km/h!

Het heeft lang geduurd voordat Bugatti eindelijk met de Veyron op de komt. Het moment is bijna daar. Afgelopen weekend presenteerde Bugatti de auto exclusief aan een handjevol VIP´s. Daarbij werden ook de officiele prestaties bekend gemaakt. En die zijn indrukwekkend!
 
1001 pk!
De motor meet een inhoud van bijna 8.0 liter verdeeld over maar liefst 16 cilinders. Daarmee wekt de Veyron een vermogen op van 1001 pk en een koppel van 1.250 Nm. Om het vermogen over te brengen heeft Bugatti een DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling gemonteerd. Deze versnellingsbak is in staat om razendsnel te schakelen omdat de dubbele koppeling ervoor zorgt dat de volgende versnelling al ´klaar staat´.
 
Adembenemende prestaties
Leuk natuurlijk die indrukwekkende motor maar wat betekent dat voor de prestaties. Hou je vast want de Veyron is in staat een F1-auto bij te houden. Hij sprint namelijk naar 100 km/h in 2,5 seconden en naar 200 km/h in 7,3 seconden. Tegen de tijd dat een gemiddeld stadsautootje de 100 km/h bereikt (16,7 seconden) is de Veyron de 300 km/h grens gepasseerd! Aan alles zit een keerzijde, en dat geldt ook voor de Veyron. Hij verbruikt namelijk 25 liter brandstof op 100 km en kost ruim een half miljoen euro!

Gerelateerde artikelen

Krankzinnig: zo duur is een Bugatti écht!

Autonieuws
Aanschaf
> Artikel lezen

Zo legt Bugatti de Chiron-klant in de watten

Autonieuws
> Artikel lezen

Bugatti Veyron neemt afscheid met 'La Finale'

Autonieuws
Bugatti Veyron neemt afscheid met 'La Finale'
> Artikel lezen

Bugatti Veyron nu als woodie

Lifestyle & design
Bugatti Veyron van hout
> Artikel lezen

Waarom deze Bugatti Veyron maar € 75.000,- kost

Autonieuws
Waarom deze Bugatti Veyron maar € 75.000,- kost
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.