Autonieuws

Primeur voor Maxi-Cosi: eerste kinderzitje met airbags

Maxi-Cosi presenteert haar veiligste kinderzitje ooit, de AxissFix Air. De AxissFix was al een tijdje op de markt, maar nog niet eerder voorzien van geïntegreerde airbags. Een heuse wereldprimeur volgens de kinderstoeltjesgigant.

Zo onschuldig als een pasgeboren kind, zegt men. Daar valt zeker iets voor te zeggen wanneer ze in de auto zitten, want eenmaal gegespt kunnen zij geenszins verantwoordelijk worden gehouden voor een auto-ongeval. Voor de kleine spuit komt iedere klap rauw op het dak vallen. Dat heeft zo zijn voordelen (ontspannen spieren kunnen namelijk meer incasseren), maar nog altijd krijgen het hoofdje en nekje zwaar te verduren bij een botsing. En om die optimaal beschermen heeft Maxi-Cosi voor elkaar weten te boksen om airbags te integreren in een kinderzitje.

Zachtere landing
Hoe het werkt? Wel, zodra Isofix, het gestandaardiseerde systeem voor het bevestigen van kinderzitjes in auto's, een botsing detecteert, blaast de Maxi-Cosi AxissFix Air in een ogenwenk twee mini-kussens rond de borststreek van het kind op. Hierdoor worden het hoofd en nek aanzienlijk beter opgevangen met een lagere kans op (blijvend) letsel. Meteen na de landing lopen de airbags razendsnel weer leeg om verstikking te voorkomen.

Vanaf 4 maanden
De Maxi-Cosi Axissfix Air met zogenoemde Air Safety Technology is geschikt voor kinderen vanaf 4 maanden tot circa 2 jaar of met een lengte tussen 61 en 105 centimeter. Het 'luchtige' zitje kan bovendien zowel voor- als achterwaarts gebruikt worden. En de prijs? Die bedraagt 649 euro, al loont het nu al om te googlen.

Gerelateerde artikelen

Toyota Supra ook op Goodwood nog altijd in een velletje

Autonieuws
Toyota Supra ook op Goodwood nog altijd in een velletje
> Artikel lezen

Maserati versterkt zich met Levante GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Aanschouw de Singer Porsche 911 DLS en kwijl

Autonieuws
> Artikel lezen

Sodeknetter! Aston Martin propt V8 in Cygnet

Autonieuws
> Artikel lezen

Weg belastingvoordeel na 200.000ste Tesla

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.