Autonieuws

Toyota Fine-Comfort Ride Concept overdrijft niet

Toyota doet er alles aan om van de Tokyo Motor Show een Japans autofeest te maken. Want naast twee i-Concepts en een handvol andere modellen schittert ook deze Fine-Comfort Ride in de Japanse metropool de komende weken. Het betreft hier een conceptuele kruising tussen een MPV en sedan die de indruk wekt z'n naam eer aan te doen.

In de verte heeft deze Toyota wel iets weg van de Espace, de ruimtelijke Renault die het MPV-concept ook al over een andere boeg wil gooien en voortaan nadrukkelijker als crossover door het leven gaat. Dat de Japanners de Fine-Comfort Ride Concept in een vergelijkbare paarse kleur showen als de Fransen destijds kan enkel toeval zijn. Toch? Al zijn de maten met een lengte van 4,83 meter, breedte van 1,95 meter en hoogte van 1,65 meter eveneens overeenkomstig met de Espace.

Een zee van gezellige ruimte
Zeker is in elk geval dat de Fine-Comfort Ride comfort met een hoofdletter begint. Zowel letterlijk als opmakend uit het ogenschijnlijk zeer geriefelijke interieur, dat onder andere gevuld is met uitnodigende fauteuils die naar elkaar toe kunnen draaien voor nog meer gezelligheid.
Even geen zin in een onderonsje met anderen, dan is het mogelijk je gevoelsmatig geheel terug te trekken in je eigen comfortzone door je zetel in de ligstand te positioneren. De Fine-Comfort Ride straalt in die hoedanigheid maximale ontspanning uit.
Aan (digitale) luxe ontbreekt het ook niet en de vele grote ruiten kennen daarin een dubbelrol. Ze kunnen namelijk dienen als conventioneel glaswerk en als projectieschermen voor de moderne digitalisatie aan boord.

Op waterstof
De aandrijving zorgt ook al voor veel rust, want die is namelijk actief rond een brandstofcel. De in de wielen gebouwde elektromotoren, die daadwerkelijk voor de aandrijving zorgen, tappen van de waterstofcentrale de benodigde stroom af en staan volgens Toyota garant voor een indrukwekkende actieradius van 1.000 kilometer.

Of een dergelijke afstand op waterstof ook reeds productierijp is, daarover wordt gezwegen. Maar Toyota wil ermee wel nogmaals aangeven dat het de brandstofcel niet uit het oog is verloren als veelbelovend alternatief voor de bestaande hybride- en EV-technologie.

Gerelateerde artikelen

Toyota Supra ook op Goodwood nog altijd in een velletje

Autonieuws
Toyota Supra ook op Goodwood nog altijd in een velletje
> Artikel lezen

Toyota verrast en verbaast met nieuwe RAV4

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste blik op nieuwe Toyota Auris Touring Sports

Spyshots
> Artikel lezen

Veramerikaanste Toyota Camry lost Avensis af

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor vernieuwde Toyota Aygo

Autonieuws
> Artikel lezen

Toyota ook niet langer de grootste qua marktwaarde

Autonieuws
Toyota ook niet langer de grootste qua marktwaarde
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.