Autonieuws

Europees debuut SsangYong Kyron op IAA

SsangYong presenteerde zijn nieuwste Sports Activity Vehicle tijdens de IAA in Frankfurt. De auto komt eind 2005 op de markt onder de naam SsangYong Kyron. In eerste instantie wordt de auto leverbaar met een 141 pk sterke dieselmotor.

SsangYong presenteerde de Kyron eerder al op de Seoul Motorshow. In Frankfurt beleefde de auto zijn Europese debuut. De Kyron is een voorbode van een compleet nieuwe generatie SsangYong-modellen. Het model kan het beste worden omschreven als een sportieve SUV.
 
Interieur
Het interieur van de Kyron is een combinatie van diverse modelsoorten. Er is hier gebruik gemaakt van hoogwaardig materiaal. Alle bedieningsorganen zijn om de bestuurder heen gepositioneerd, wat de Kyron tot een ergonomisch prima auto maakt. De auto biedt plaats aan vijf inzittenden plus een bagage. De bagageruimte van de Kyron is de grootste in zijn klasse.
 
Compleet nieuwe motor
SsangYong ontwikkelde voor de Kyron M 200 Xdi een compleet nieuwe motor: de 141 pk sterke Xdi 200. Deze 2.0 liter common-rail dieselmotor met 3e generatie Delphi inspuitsysteem is stil én zuinig. De handgeschakelde versie verbruikt 7,7 liter per 100 kilometer, in combinatie met de automatische versnellingsbak ligt het verbruik van de Kyron op 8,4 liter per 100 kilometer. De SsangYong Kyron zal leverbaar zijn met de tip-tronic automatische vijfversnellingsbak van Mercedes-Benz, die ook is toegepast in de SsangYong Rexton. In deze transmissie is een intelligent systeem geïntegreerd dat nauwlettend de rijstijl van de Kyron-rijder in de gaten houdt. Aan de hand daarvan kiest het systeem het beste moment om van versnelling te wisselen. Het maximale aanhangwagengewicht (geremd) van de auto is 2.300 kg.
 
Veiligheid
Op het gebied van actieve veiligheid scoort de Kyron eveneens veel punten. Daarvoor zorgen geventileerde remschijven rondom, een elektronisch stabiliteitsprogramma (ESP, optie), een antiblokkeer-remsysteem (ABS) met elektronische remkrachtverdeling, een remassistent (BAS) en ARP. Dit ARP systeem, ‘Active Rollover Protection’, is geheel nieuw en geeft de Kyron extra stabiliteit. Een ander technisch hoogstandje is de HDC, wat staat voor ‘Hill Descent Control’. Dit helpt de bestuurder moeiteloos van een steile helling te rijden. HDC is standaard bij de ESP uitvoering.  De auto heeft een stevig ladderchassis en balken in de portieren om inzittenden te beschermen bij een zijdelingse aanrijding. Tweefasen-airbags voorin en een waarschuwingsignaal voor het niet dragen van de gordel behoren tot de standaarduitrusting, de luxe uitvoering heeft tevens gordijnairbags.
 
Eind 2005 leverbaar
De Kyron is leverbaar vanaf het einde van 2005. In Nederland beginnen de prijzen bij € 31.990,- voor de 2WD met handbak. De vierwielaangedreven versie met handbak kost € 34.490,- en voor een automaat moet een kleine 3.000 euro extra worden betaald.

Gerelateerde artikelen

Facelift SsangYong Kyron: flinke verbetering

Autonieuws
Facelift SsangYong Kyron: flinke verbetering
> Artikel lezen

SsangYong Kyron; alles heeft z’n prijs

Autotests
SsangYong Kyron; alles heeft z’n prijs
> Artikel lezen

SsangYong ontwikkelt diesel-hybride

Autonieuws
SsangYong ontwikkelt diesel-hybride
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.