Autonieuws

Spyshots: nieuwe Mercedes GLS laat zijn gezicht zien

Op zoek naar een nieuwe SUV voor de hele familie? De Mercedes GLS zou weleens een hele goede kandidaat kunnen zijn, als we de eerste spyshots zo zien.

Oké, je moet geen concrete plannen voor gezinsuitbreiding hebben, want we verwachten deze GLS niet voor 2019 bij de dealer, maar dat terzijde. Deze concurrent voor SUV's als de BMW X7 en Range Rover lijkt meer dan ruim genoeg om iedereen mee te kunnen nemen, terwijl er ook nog eens voldoende ruimte in de kofferbak overblijft.

Nieuw platform
Qua styling probeert Mercedes nog veel te verhullen, maar dat zijn we wel gewend in deze fase van de ontwikkeling. We weten al wel dat de GLS gebruik maakt van het nieuwe MHA-platform, dat op verschillende onderdelen voordeel op moet leveren. Zo is het platform veel lichter, terwijl je ook op de derde stoelrij nog comfortabel kunt zitten.

Hybride of toch dikke V8?
Daarnaast maakt het MHA-platform het mogelijk om verschillende aandrijvingen te gebruiken. Standaard krijg je een zescilinder mee, maar er is meer dan voldoende ruimte voor elektrische ondersteuning. Wil je meer uit je SUV persen en wat meer herrie maken, dan kun je langs bij AMG voor een dikke V8.

Maybach
Als de geruchten kloppen, dan gaat ook Maybach aan de slag met de GLS, net als eerder met de S-Klasse gebeurde. In die configuratie kan de Mercedes weleens een geduchte concurrent zijn voor de Range Rover SV Autobiography LWB en de Bentley Bentayga.

Gerelateerde artikelen

'Gefacelifte Mercedes GLS ook als Maybach'

Spyshots
Gefacelifte Mercedes GLS trotseert de kou
> Artikel lezen

Mercedes GL-klasse nu officieel veranderd in GLS

Autonieuws
Mercedes-Benz GLS
> Artikel lezen

Eerste indruk van interieur nieuwe Mercedes GLE

Autonieuws
> Artikel lezen

Toekomstige Mercedes GLE en GLS samen op pad

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes GLS knalt alvast op het web

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.