Autonieuws

Aston Martin duikt de diepte in met Project Neptune

Dol op duiken, maar weiger je je in iets anders te verplaatsen dan een Aston Martin? Goed nieuws: dit is de onderzeeër waaraan het Britse automerk z'n naam heeft verbonden.

Project Neptune, zoals het nogal bizar ogende gevaarte heet is een onderzeeër die Aston Martin heeft ontwikkeld in samenwerking met Triton Submarines uit Florida. In de basis is de duikboot ook 'gewoon' een Triton 1650/3 Low Profile, die vervolgens door de Britten van een nieuwe look is voorzien. Het resultaat is een van de lichtste en kleinste onderzeeër ter wereld.

Lange adem
De 4 ton wegende Neptune biedt plek voor drie personen, één piloot en twee gasten, en kan 500 meter diep duiken. Om daar te geraken is het onderwaterspeeltje voorzien van een 30kWh sterk accupakket en dat is voldoende om 12 uur 'de adem in te kunnen houden' bij een maximale snelheid van 5 knopen. Geen snelheid waar je het warm van zal krijgen, maar dat doet de opgegeven maximumdiepte anders wel. Gelukkig is er airco aan boord, zodat je ook in de diepste krochten van de oceaan het hoofd koel houdt.

Ganse Zagato-familie
Wanneer Aston Martin z'n naam ergens aan verbindt kun je er vergif op innemen dat de kostprijs enkel voor de superrijken is weggelegd. Zo ook de Project Neptune, al zijn duikboten van dit kaliber sowieso dure speeltjes. Voor de Neptune vraagt Aston Martin echter – hou je vast – 2,8 miljoen euro. Lieve hemel, voor dat geld had je zowat de ganse maar helaas reeds uitverkochte Zagato-familie van het merk kunnen kopen!

Gerelateerde artikelen

Maak kennis met de Aston Martin DBS Superleggera!

Autonieuws
Maak kennis met de Aston Martin DBS Superleggera!
> Artikel lezen

Aston Martin DBS Superleggera doet kiekeboe

Autonieuws
Aston Martin DBS Superleggera doet kiekeboe
> Artikel lezen

Licence to build: LEGO James Bond Aston Martin DB5

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Sodeknetter! Aston Martin propt V8 in Cygnet

Autonieuws
> Artikel lezen

Aston Martin: Vanquish-naam keert sneller terug dan je denkt

Autonieuws
> Artikel lezen

Aston Martin verkiest het luchtruim

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.