Autonieuws

Nieuwe recordhouder op de Ring: Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Lamborghini heeft zijn zinnen gezet op het SUV-record, maar voorlopig is Alfa Romeo de snelste op de Nürburgring met de Stelvio Quadrifoglio. Met een tijd onder de 8 minuten is dat ook meer dan verdiend.

Nee, niet alleen de dikste sportwagens strijden om de records in de Groene Hel. Ook onder SUV-makers is er sprake van gezonde concurrentie. De afgelopen jaren ging het steeds een beetje sneller. De Range Rover Sport SVR deed een rondje in 8:14, de Porsche Cayenne Turbo S in 7:59 en de Stelvio passeerde de streep al na 7:51 en een beetje.

Net zo snel als een M4
Ter vergelijking: dat is net zo snel als een BMW M4, die je in eerste instantie toch sneller zou achten. De Stelvio Quadrofoglio beschikt echter over dezelfde 2.9 liter twinturbo-V6 als de Giulia QV en dat betekent dat je ook in de SUV met 510 pk mag spelen. Van 0-100 km/h duurt nog geen 4 seconden en de topsnelheid is met 285 km/h ook niet verkeerd.

Dubbel record
'We hebben de Stelvio Quadrofoglio ontworpen met topprestaties in ons achterhoofd. Hij stelt ons niet teleur met een recordronde op de Nürburgring van 7:51.7', aldus Alfa-baas Reid Bigland. 'We zijn er trots op dat we nu twee records in handen hebben met de Giulia Quadrofoglio als snelste vierdeurs sedan en de Stelvio Quadrofoglio als snelste productie-SUV.'

Gerelateerde artikelen

Sterrenregen bij laatste botsproeven Euro NCAP

Autonieuws
> Artikel lezen

Snelste Alfa's eren Nürburgring met speciale editie

Autonieuws
Snelste Alfa's eren de Nürburgring
> Artikel lezen

Alfa Romeo Stelvio treedt verder in detail

Autonieuws
> Artikel lezen

Aantrekkelijke(re) vanafprijzen voor Alfa Stelvio

Autonieuws
> Artikel lezen

Alfa warmt liefhebbers op met Stelvio First Edition

Autonieuws
Alfa warmt liefhebbers op met Stelvio First Edition
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.