Autonieuws

Zijn zwevende bollen de auto's van de toekomst?

Als we Hollywood moeten geloven zijn de autovormen zoals we die sinds mensenheugenis kennen binnen enkele decennia verleden tijd. En ook het Londense Central Saint Martins, een school voor industrieel design, denkt er zo over. Dat organiseerde samen met Renault een wedstrijd onder aspirant-autodesigners met de bol 'als auto van de toekomst' als eindwinnaar.

Central Saint Martins en de Franse autofabrikant zette 15 designstudenten aan het nadenken moesten nadenken over de auto van de toekomst. De winnaar is deze creatie van ene Yuchen Cai.

Zeepbellen

Van mechanische beperkingen moesten de studenten zich niet al te veel aantrekken. Ze krijgen alle denkbeeldige vrijheid toebedeeld tijdens de ontwerpwedstrijd. Magnetische levitatie in dat geval? Ja, waarom niet? Daarom heeft 'The Float' van tekentalent Cai geen wielen nodig. De monocoqeu zelf is bovendien erg flexibel. Vergelijkbaar met dat van een zeepbel, zeg maar.

Via een vrijwel onzichtbare schuifdeur heb je toegang tot het interieur van de automobiele bol. Eén zitplaats is een minimaal, twee het maximum in The Float. Zijn het er twee, dan zijn deze aan elkaar te koppelen via magnetische ringen. Of The Float ooit daadwerkelijk realiteit wordt? Wie zal het zeggen. Renault verwelkomde de bedenker in elk geval twee weken in haar designstudio's in Parijs om het winnende idee verder uit te werken.

Gerelateerde artikelen

Maserati versterkt zich met Levante GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Sodeknetter! Aston Martin propt V8 in Cygnet

Autonieuws
> Artikel lezen

Aanschouw de Singer Porsche 911 DLS en kwijl

Autonieuws
> Artikel lezen

Weg belastingvoordeel na 200.000ste Tesla

Autonieuws
> Artikel lezen

Toyota Supra ook op Goodwood nog altijd in een velletje

Autonieuws
Toyota Supra ook op Goodwood nog altijd in een velletje
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.