Autonieuws

Gepantserde BMW 5-serie Security

Met het toenemende terrorisme en de vele carjackings komt BMW tegemoet aan de vraag naar gepantserde auto´s. BMW komt met de 5-serie Security die is bestand tegen kogels en andere gevaren van buitenaf.

In navolging op de 7-serie en X5 zal ook de 5-serie leverbaar worden in Security-uitvoering. De auto voldoet aan de B4-veiligheidseisen en is daarmee bestand tegen onder andere Magnum .44 kogels en andere handwapens. Er is gebruik gemaakt van sterke materialen en speciale staalsoorten om de inzittenden te beschermen. Het glas heeft een dikte van 21 mm en voorzien van een speciale (polycarbonate) laag folie. Dit folie voorkomt rondvliegende splinters als de ruiten wel zouden sneuvelen.
 
Aangepaste techniek
Door de vele beschermende materialen is de 5-serie flink toegenomen in gewicht. Daardoor was het noodzakelijk om aanpassingen te doen aan het remsysteem, de vering en de achteras. Tevens heeft BMW gekozen voor twee topmotoren. Niet alleen om het extra gewicht te kunnen meesleuren maar ook om snel uit de voeten te kunnen. De 5-serie Security is leverbaar als 550i (367 pk V8) en 530i (258 pk zes-in-lijn).
 
Productie
BMW bouwt de 5-serie Security op de productielijn van de 5-serie in Dingolfing. Wanneer de auto klaar is wordt deze in Mexico afgebouwd volgens de B4-norm. BMW laat weten dat ze de 5-serie Security vooral verwachten te verkopen aan politieke instellingen en topmensen uit het bedrijfsleven. Als afzetmarkt voorziet BMW vooral Zuid-Amerika, Zuid-Oost Azië, het Midden-Oosten en Rusland. BMW Individual kan naar wens de auto nog voorzien van extra´s in de vorm van knipperende LED-lampjes, sirene, radiosystemen en een intercom.

Gerelateerde artikelen

BMW M5 zet duizelingwekkend driftrecord van liefst 8 uur

Autonieuws
> Artikel lezen

Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed

Autonieuws
Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed
> Artikel lezen

BMW pakt primeur met draadloos opladen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.