Autonieuws

Racebeest: Lamborghini Huracan Super Trofeo Evo

Dit is Lamborghini's nieuwe racebeest: de Huracan Super Trofeo Evo. Nou ja, nieuw. Het is eigenlijk een doorontwikkeling op de Huracan waarmee de Italianen hun eigen racecompetitie al onveilig maakten.

Lamborghini heeft een eigen raceserie, Super Trofeo geheten. En daarin zal deze herziene Huracan vanaf volgend seizoen deelnemen. Met onder andere een verbeterde aerodynamica, waardoor de racer zomaar eventjes 1,5 seconde sneller rond het circuit van Monza is dan z'n voorganger, wat een fikse tijdswinst betreft. En nee, de Evo beschikt niet over meer motorkracht.

Dallara
Medeverantwoordelijk voor de verbeteringen is Dallara Engineering, dat geen groentje is in de racerij. Zij hebben de gehele koolstofvezel body herzien en daar waar het nog wat sneller door de wind kon klieven geupgrade. Alleen het vloerpaneel, de voorste splitter en de achterste diffuser blijven van de bestaande Huracan LP620-2 Super Trofeo over.

Verticale vin
Verder is de voorbumper aggressiefer gemaakt voor een betere luchtgeleiding en krijgt de Evo een verticale 'vin' mee. Deze moet voor meer stabiliteit op hoge snelheid zorgen. Ook nieuw is de 'snorkel' bovenop het dak. Die stuurt meer lucht naar de achterin gelegen, 620 pk sterke V10, terwijl de enorme achtervleugel is geoptimaliseerd voor een maximale neerwaartse druk op de achterwielen. Vooral handig en veiliger is een noodluik in het dak, mocht de bestuurder een snelle uitgang zoeken en de portieren niet meer geopend kunnen worden.

Klantenteams
De Huracan Super Trofeo Evo is te bestellen door Europese klantenteams tegen een prijs van 235.000 euro. Voor de Amerikanen kost 'ie 295.000 dollar, waarna men kan rekenen op steun van Lamborghini voor een optimale preparatie voor race-events in Europa, Azië en Noord-Amerika.

Gerelateerde artikelen

Het weekend in met de extatische Lamborghini Huracan Performante

Autonieuws
> Artikel lezen

Italiaanse politie heeft niet genoeg aan één Lamborghini

Autonieuws
> Artikel lezen

Paus krijgt Lamborghini cadeau en wijst 'm af

Autonieuws
> Artikel lezen

Officieel: Lamborghini trekt het doek van de Huracán Performante

Autonieuws
Officieel: Lamborghini trekt het doek van de Huracán Performante
> Artikel lezen

Lamborghini 'Huracam' is 's werelds snelste filmauto

Autonieuws
Lamborghini 'Huracam' is 's werelds snelste filmauto
> Artikel lezen

Voel je een beter mens door de pauselijke Lamborghini Huracan te kopen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.