Autonieuws

Voorbode nieuwe Hyundai Accent

Vooruitblikkend op de introductie van de nieuwe Hyundai Accent, komend voorjaar, presenteert Hyundai op de IAA in Frankfurt een nieuw studiemodel, de HND – 2 Concept Car, op basis van de nieuwe Accent.

De rallyauto, ook wel de Accent SR genoemd, is niet alleen gebouwd om te laten zien waartoe Hyundai wat betreft het leveren van hoge prestaties en een uitmuntende wegligging in de klasse toe in staat is. Het is de bedoeling dat Hyundai met een uitgebalanceerde versie van deze auto over niet al te lange tijd de weg op gaat. Hyundai maakt er al lange tijd geen geheim meer van dat de fabrikant met een nieuw rallyteam, dat in het Europese hoofdkantoor in het Duitse Rüsselsheim wordt gevestigd, wil terugkeren in het WRC, het World Rally Championship. De nieuwe concept car is daarvan een voorbode.
 
Sportieve uitstraling
Met de nieuwe concept car plaatst Hyundai de 4.035 mm lange, 1.745 mm brede en 1.470 mm hoge Accent direct bovenaan het GTI-segment. De conceptcar is voorzien van geïntegreerde voor-, achter-, en dakspoilers, die Accent SR samen met de skirts en 18 inch lichtmetalen velgen en de dubbele uitlaten een sportieve uitstraling geven.
 
2.0 liter turbo
De auto ziet er niet alleen goed uit, maar is vooral bedoeld om hoge prestaties te leveren. Hiervoor zorgt de - nog ongespecificeerde - 2.0-liter turbo motor die is gekoppeld aan een automatische 5-versnellingsbak. Ook technologisch is de auto helemaal up to date met ondermeer ESP, elektrische stuurbekrachtiging, bandenspanningsmeters en verschillende afstellingsmogelijkheden.
 
Voorbode nieuwe Accent
Volgens Hyundai is de auto – vooralsnog - niet bedoeld voor massaproductie. Desondanks wil Hyundai diverse elementen van deze concept car gaan gebruiken in de nieuwe Accent.

Gerelateerde artikelen

De nieuwe Hyundai Accent 3- en 4-deurs

Autonieuws
De nieuwe Hyundai Accent 3- en 4-deurs
> Artikel lezen

Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20

Autonieuws
Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20
> Artikel lezen

Soms is een kentekenplaat zo lelijk nog niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit betaal je voor Hyundai's waterstof-SUV, de Nexo

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.