7-zits Volkswagen Tiguan Allspace begint bij ruim 37 mille

Halverwege november rijdt de Tiguan Allspace bij de Volkswagen-dealer binnen en zonet zijn daarvan de prijzen bekendgemaakt. Het leveringsprogramma begint bij € 36.950,-. Exclusief derde zitrij.

De Allspace is de grotere broer van de Tiguan en voor Volkswagen wat de Kodiaq voor Skoda is. Met plek voor zeven en een bagagevolume van 700 liter (wanneer de derde zitrij niet in gebruik is) heeft 'ie aan ruimte geen gebrek.

Derde zitrij niet standaard

Met neergeklapte achterbank is zelfs een maximaal volume van 1.775 liter beschikbaar. De Allspace is dan ook liefst 21 centimeter langer dan de 5-persoons Tiguan, wat al geen kleintje is. Kanttekening is wel dat die twee extra stoelen niet standaard zijn, maar optioneel. De meerprijs bedraagt 599 euro.

Motoren en prijzen

De Tiguan Allspace is vanaf de marktlancering leverbaar als 1.4 TSI met 150 pk en die begint bij € 36.950,-. Wil je dit basismodel – in de uitvoering Trendline – koppelen aan de DSG-automaat, dan ben je drieduizend euro meer kwijt. Als luxere Comfortline beginnen de prijzen bij € 38.850,- en de Allspace Highline 1.4 TSI DSG staat in de boeken voor € 43.150,-.

Dieselen kan ook, met de 2.0 liter TDI, goed voor eveneens 150 pk. De prijs daarvan bedraagt € 44.490,- in de Comfort Business-uitvoering. Indien gewenst kan de diesel gekocht worden in combinatie met 4Motion-vierwielaandrijving.
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties