Autonieuws

Honda Urban EV: leuker worden conceptcars niet

Honda heeft nu al een van de leukste concepts van de IAA in Frankfurt gelanceerd. De Urban EV Concept laat zien wat de Japanners van plan zijn op het gebied van elektrische auto's en dat belooft heel veel goeds.

De Honda Urban EV Concept staat op een compleet nieuw platform, zodat de fabrikant alle ruimte heeft om met nieuwe technologie te experimenteren. Dat is dan ook het doel van deze conceptcar, want dit studiemodel moet uiteindelijk doorontwikkeld worden naar een EV die in 2019 op de markt komt.

Retrolooks in 2017-jasje
De Urban EV Concept is lekker compact en heeft looks waar je alleen maar van kunt houden. Als je je ogen een klein beetje dicht knijpt, dan heeft 'ie wel iets weg van de oude Lancia Delta. Dat bedoelen we als een groot compliment, want als je retro zo goed weet te verpakken in een modern jasje, dan mag de productie meteen wel beginnen.

Displays, overal displays
Tussen de ronde koplampen en achterlichten zit een kleine display die gebruikt kan worden voor het tonen van korte boodschappen, zoals berichten aan andere automobilisten, de laadstatus van de accu of simpelweg een groet aan voetgangers. Of je er in de praktijk veel gebruik van zult maken is de vraag, maar daarom is dit ook een studiemodel.

Geen zijspiegels
Stap je in, dan kom je gelukkig nog steeds een stuur tegen, maar dat is wel zo'n beetje het enige 'normale' aan het interieur van de Urban EV. De ruiten zijn enorm, net als de touchscreen op het dashboard en in de deuren. Deze schermen dienen ook meteen als zijspiegels, want die zul je op deze Japanner niet vinden.

Gerelateerde artikelen

Design nieuwe Honda Insight radicaal anders

Autonieuws
> Artikel lezen

Honda Urban EV verkozen tot beste conceptcar

Autonieuws
Honda Urban EV verkozen tot beste conceptcar
> Artikel lezen

Snik! Honda S2000 blijft dood en begraven

Autonieuws
Snik! Honda S2000 blijft dood en begraven
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.