Autonieuws

5 wist-je-datjes over de Kia Optima Sportswagon

5 wist-je-datjes over de Kia Optima Sportswagon

Wie Kia zegt, denkt al gauw aan de Picanto, Rio of Niro. Enerzijds begrijpelijk, want deze Kia's zijn relatief compact, hip of stoer. Anderzijds is 't ook best gek, want de nieuwe Optima Sportwagon is als vlaggenschip én ultieme zakenauto van het merk misschien nog wel de meest veelzijdige Kia. Neem nu deze 5 eigenschappen die je mogelijk nog niet wist over de Optima Sportswagon, waardoor deze zeker gezien mag worden.

Gelauwerd design
Kom er maar voor uit! Een nieuwe auto kopen doe je nimmer helemaal voor jezelf alleen. Stilletjes bestaat een deel van de voorpret uit het rekening houden met wat de buurman van je uiteindelijke keuze zal vinden. Verontschuldigen hiervoor is onnodig, want het is volstrekt gezond. Autofabrikanten laten niet voor niets uiterst complexe designstudies op hun modellen los. Alles om maar door zoveel mogelijk mensen aantrekkelijk bevonden te worden.
“Wist je dat de Kia Optima Sportswagon is bedeeld met de prestigieuze iF Design Award?!”

Wel, wist je dat de Kia Optima Sportswagon is bedeeld met de prestigieuze iF Design Award in de categorie Product Design? 58 designexperts zijn het hier unaniem over eens. Wedden dat de buurman dan niet achter zal blijven? Dat je het even weet.

Veel ruimer wordt 't niet
Fraaie auto's zijn er genoeg. Ruime auto's wellicht nog meer. Maar hoeveel auto's zijn er nu echt die deze beide zeer welkome eigenschappen verenigen in één auto? Zeker in de betaalbare zakelijke klasse.
Wist je dat de Kia Optima Sportswagon standaard al 552 liter aan bagagevolume ter beschikking heeft? Klap de achterbank neer (één druk op de knop) en er is zelfs 1.686 liter te vullen. Hiermee behoort de Optima Sportwagon tot de ruimste auto's in zijn klasse.

Ook handig: de grote achterklep is automatisch te openen via een voetbeweging onder de achterbumper. Tevens wordt het schuiven van bagage voorkomen door een vernuftig bagage-railsysteem en bovendien is er voor waardevolle zaken een 'verborgen' opbergvak gecreëerd onder de laadvloer. Aan alles is gedacht.

Gadgets, wie is er niet dol op
We kunnen niet meer zonder smartphone. We willen niet meer zonder smartphone. Ons hele hebben en houden zit erin verstopt, en raadplegen van informatie moet mogelijk zijn na een simpele druk op de knop. Ja, ook als we achter het stuur zitten. Bij voorkeur draadloos en tegelijk wel veilig. Dat laatste vergeten we nog weleens, maar hier heeft Kia iets op gevonden: een altijd volle accu dankzij draadloos opladen, terwijl je smartphone ondertussen gewoon 'connected' is met de auto en jij als bestuurder niets hoeft te missen van de levendige wereld buiten je Optima Sportswagon. Zin in een ontspannen muziekje? Ook dat wordt feilloos gestreamd vanaf je smartphone naar het audiosysteem van HiFi-specialist Harman/Kardon™.
“Eigenlijk is de Optima Sportswagon zo Duits als wat.”

Duitse degelijkheid
Natuurlijk is de Optima Sportswagon als Kia van origine een Zuid-Koreaan. Toch is dit eigenlijk maar een halve waarheid. Want wist je dat de Optima Sportswagon getekend en ontwikkeld is in Kia's R&D Center in Rüsselsheim? Eigenlijk is de auto daarmee zo Duits als wat. En dat zie en merk je terug in alles. In het design, maar evenzo in het interieur, de rijke (standaard)uitrusting alsook de algehele bouwkwaliteit. Allemaal is dat op de veeleisende Europese consument is gesnoeid.

Gegarandeerd geen zorgen
Toegegeven, dit weetje wist je mogelijk al. Toch blijkt het bij velen nog niet te zijn doorgedrongen: de 7 jaar (of 150.000 kilometer) garantie op elke Kia. Uniek en ongeëvenaard is het. Bij de meeste andere automerken houdt het immers na 3 jaar wel op. Het gevolg: de zogeheten total cost of ownership en leaseprijzen vallen hierdoor gunstig uit. Zo valt een Kia Optima Sportswagon al te leasen voor een netto bijtelling van € 245,- per maand. De catalogusprijs begint bij € 33.970,-.


Gerelateerde artikelen

Tada! Ineens is hier de Kia Optima Sportswagon

Autonieuws
Tada! Ineens is hier de Kia Optima Sportswagon
> Artikel lezen

Kia Optima Plug-In Hybrid: Passat GTE-killer?

Autonieuws
Kia Optima Plug-In Hybrid
> Artikel lezen

Kia Optima Sportswagon biedt beste van verschillende werelden

Autonieuws
Kia Optima Sportswagon biedt beste van verschillende werelden
> Artikel lezen

Stekker-duo: Kia Niro en Optima Sportswagon Plug-In Hybrid

Autonieuws
Kia breidt hybride-aanbod uit met Niro en Optima
> Artikel lezen

Frisse neus en motoren voor Kia Optima

Autonieuws
> Artikel lezen

Kia prijst Optima Sportswagon en Optima PHEV (15%)

Autonieuws
> Artikel lezen