Autonieuws

BMW X7 krijgt eerst nog een concept

Al sinds eind vorig jaar duikt de BMW X7 bij vlagen op als prototype en niet bijster heftig bedekt met camouflagetape. Aan een conceptcar als voorproefje werd zodoende niet meer gedacht. Maar toch staat dat eerst nog te gebeuren, en wel op de aanstaande IAA.

Later deze week zou BMW alle details uit te doeken doen, voorafgaand aan een korte teasercampagne. Maar het merk kan dat laatste achterwege laten, want de Concept X7 is al gelekt. Voorzien van een design precies zoals dat te voorspellen viel, hetzij iets hoekiger die de gemiddelde BMW.

Zoethoudertje
Wie BMW een beetje kent, had vooraf al kunnen voorspellen hoe de X7 er globaal zou uit komen te zien. En anders deden de diverse spyshots dat al, zoals eerder aangehaald. Waarom ze in München de moeite hebben genomen de X7 eerst nog als studiemodel voor te stellen in de aanloop naar het productiemodel in het volgende jaar, is zodoende enigszins een raadsel. Wellicht om aan te tonen wat er straks zoal mogelijk is, en om gegadigden in grote SUV's weg te houden bij de soortgelijke plannen van Audi en Land Rover (dat naar verluidt werkt aan nog luxere Range Rover).

Zeker is in elk geval dat de X7 het nieuwe vlaggenschip van BMW zal worden. Als SUV op hetzelfde niveau als de 7-serie, maar eigenlijk daar nog iets boven.

Gerelateerde artikelen

Geen 7 maar plek voor 6 in BMW Concept X7 iPerformance

Autonieuws
> Artikel lezen

Super-de-luxe BMW X7 wordt al geproduceerd

Autonieuws
> Artikel lezen

Peperdure BMW Concept X7 raakt te beschadigd op weg naar Detroit

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.