Autonieuws

Porsche flirt met F1, comeback aanstaande?

Porsche flirt openlijk met de Formule 1. De financiële topman van de fabrikant heeft aangegeven dat Porsche overweegt vanaf 2021 motoren te gaan leveren.

Dat is geen willekeurig moment: per 2021 wordt het nieuwe motorenreglement van kracht, dus dan moet elke fabrikant met een nieuwe motor op de proppen komen. Porsche was in 1991 met Footwork voor het laatst actief in de koningsklasse van de autosport, maar dat werd geen succes. De afgelopen jaren deden er regelmatig geruchten over een comeback de ronde, maar nu bevestigt Porsche zelf dat er interesse is.

Lutz Mesche, voorzitter van de raad van bestuur, deed tegenover Motorsport.com uit de doeken hoe de sportieve plannen van Porsche er voor de komende jaren uitziet. Na het vertrek uit het World Endurance Championship start Porsche in 2019 in de Formule E. De rest ligt open. "De F1 kan een van de kampioenschappen zijn waaraan je moet deelnemen", zei Meschke. "Zoals men weet is de Formule E op dit moment erg belangrijk voor ons. De Formule 1 is altijd een goed onderwerp om over na te denken. En ik denk dat er behoorlijk goede discussies gaande zijn over de nieuwe motor."

Porsche gelinkt aan fabrieksteam?
Op de vraag of de huidige plannen voor een twin-turbo V6 met minder technologie Porsche kunnen verleiden tot een terugkeer, zei hij: "Absoluut. We moeten de kosten in de F1 terugdringen en dit is een goede manier om dat doel te bereiken."

Meschke bevestigde tevens dat er gesprekken gaande zijn om als leverancier aan de slag te gaan en dat er dus geen plannen zijn voor een fabrieksteam. Tot de mogelijke partners behoren Williams, dat voorheen een technische relatie had met Porsche, en Red Bull, dat nauwe banden heeft met de VW Group. McLaren heeft eveneens een rijk verleden met het iconische merk, maar zij zijn nu rivalen op de straatautomarkt.

Meer dan welkom
F1 commercieel directeur Sean Bratches zou Porsche met open armen verwelkomen: "We proberen een platform en omgeving te creëren waardoor meer fabrikanten, merken en teams toetreden. We proberen de business aantrekkelijk te maken. De komst van Porsche, een merk met een rijke geschiedenis in onze sport, zou zeer gewaardeerd worden."

Gerelateerde artikelen

Kekke kleur voor vernieuwde Porsche Macan

Spyshots
> Artikel lezen

Wil je een boeiend seksleven? Rij Porsche

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche met 10(!) 911's RSR naar Le Mans

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche luidt einde 911.2 in met 911 Speedster

Autonieuws
Porsche luidt einde 911.2 in met 911 Speedster
> Artikel lezen

En de echte naam van de Porsche Mission E luidt…

Autonieuws
En de echte naam van de Porsche Mission E luidt…
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.