Autonieuws

ATS GT: peperdure McLaren 650S in Italiaans jasje

Waarom zou je miljoenen euro's uitgeven aan een McLaren P1 of Ferrari LaFerrari als je ook 1,1 miljoen uit kunt geven aan een Italiaanse supercar die niemand kent? Maak kennis met de ATS GT, waarvan er slechts twaalf gebouwd gaan worden.

ATS doet bij de oudere lezer misschien een belletje rinkelen. Tussen 1963 en 1965 was er onder deze naam een Formule 1-team actief dat serieus tegenstand moest gaan bieden aan Ferrari. Om dat verder gestalte te geven ontwikkelden de Italianen de 2500 GT, een fraaie klassieker, die helaas nooit echt aansloeg. Het bleef dan ook bij twaalf exemplaren.

Richting de 800 pk
Dan snap je meteen waarom er van de moderne GT maar twaalf gebouwd gaan worden, toch? ATS werd een paar jaar geleden nieuw leven in geblazen, met deze GT als resultaat. Onder de motorkap ligt een 3.8-liter biturbo V8, die op dit moment 700 pk levert. Daar is de Italiaanse fabrikant nog niet helemaal happy mee. Als de productieversie klaar is, dan moet dit monster 800 pk uitspuwen.

1.300 kilogram
De ATS GT weegt slechts 1.300 kilogram en is dus lekker rap. De top ligt op 329 km/h en in iets meer dan drie seconden staat er 100 km/h op de teller. Verder dient de klassieke 2500 GT in veel opzichten als inspiratiebron, aldus de fabrikant. Wij zien niet direct veel gelijkenissen, behalve dat het beide sportieve bolides zijn, maar dat terzijde.

McLaren 650S incognito
We zien wel veel overeenkomsten met de McLaren 650S en dat is niet zo vreemd, want de hele aandrijflijn is afkomstig van de Britten. Dan kun je het ontwerp ook maar beter overtrekken, toch? Weet je in ieder geval zeker dat alles naar behoren werkt. Of je dan niet beter gewoon een 650S kunt kopen? Tja...

Uitbundig interieur
Qua interieur kan het ATS niet uitbundig genoeg, zo lijkt het tenminste. Het hele dashboard is bekleed met nubuck en je ziet ook overal alcantara terug. Indien gewenst kan alles naar jouw smaak aangepast worden, dus laat je vooral niet afschrikken door de eerste foto's. Dat leer kan gewoon van het dashboard getrokken worden.

Gerelateerde artikelen

Het bijzondere verhaal van een zoon die 722 km/h reed in een 50-jaar oude Challenger 2

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW: 'Nieuwe 3-serie wordt weer een echte rijdersauto'

Autonieuws
> Artikel lezen

Singer-alternatief: Paul Stephens Porsche 911 Le Mans Classic

Autonieuws
> Artikel lezen

Geen zee te hoog voor Rolls-Royce surfplank

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Pirelli's F1-band doet ook prima dienst als klankkast

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.