Autonieuws

Superformance Ford GT40 in Gulf-livery kan van jou zijn

​ Als je er ooit aan twijfelde om een Ford GT40 te kopen, dan is dit het moment om dat allemaal opzij te zetten. Er staat een bijzonder exemplaar van Superformance te koop, dus sla nu je slag!

Deze Ford GT40 in Gulf-kleuren is gebouwd in 2012. Hoe dat kan? Nee, je hoeft er geen nieuwe Ford GT voor te kopen. Superformance bouwt tot op de dag van vandaag nieuwe GT40's volgens de originele specificaties. Sterker nog: deze bolides krijgen een echt chassisnummer mee en staan ook als echte GT40 geregistreerd. In andere woorden: dichterbij het echte werk kom je niet.

Onderdelen uitwisselbaar
Het chassis is gemaakt van staal en de wielophanging is compleet uitwisselbaar met onderdelen van de originele GT40. Alleen in de details zul je verschillen terugvinden. Zo is deze supercar voorzien van modernere remmen, zodat je wat rapper tot stilstand komt. Geen overbodige luxe in een dergelijke krachtpatser.

V8 met 550 pk
De aandrijving wordt verzorgd door een 6.9-liter V8 met 550 pk. Je zult met de hand moeten schakelen, dus ga maar vast naar de sportschool. Op dit moment staat er bijna 1.000 kilometer op de teller, dus je kunt er voorlopig nog wel even mee vooruit. Hij moet tussen de 130.000 en 160.000 pond kosten.

Stuur rechts
Klein detail om als Nederlander op te letten: het stuur zit rechts. Daar kijken wij echter graag overheen, mochten we de kans krijgen om ooit het gas in te trappen. Het fraaie alcantara-interieur maakt het helemaal af. Inclusief rolkooi, airconditioning en versnellingspook (ook die zit rechts) staat hier een bolide waar je heel veel plezier aan kunt beleven.

Gerelateerde artikelen

Zo vierde Ford de 10.000.000ste Mustang

Autonieuws
> Artikel lezen

Aangescherpte Ford Shelby GT350 is woest aantrekkelijk

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoeveel pk voor nieuwe Ford Focus ST?

Spyshots
> Artikel lezen

Volkswagen en Ford overwegen strategische alliantie

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.