Autonieuws

Toyota met conceptcar en nieuwe Land Cruiser naar IAA

Wanneer je je in het hol van de leeuw bevindt kun je maar beter groot maken. Dat doet Toyota dan ook op de IAA, door in Frankfurt de gloednieuwe Land Cruiser te laten debuteren. Ook onthult het er een concept op basis van de C-HR.

In Nederland moet Toyota het weliswaar niet hebben van de Land Cruiser, maar laten we niet vergeten dat het om een 4x4-icoon gaat. In Frankfurt heeft het Japanse merk dus letterlijk groot nieuws te melden in de vorm van een nieuwe generatie.

Ladderchassis
Veel laat Toyota nog niet los over de nieuwe Land Cruiser, behalve dat het wederom om een alleskunner gaat, geplaatst op een ladderchassis-constructie. Hiermee blijven de bejubelde en inmiddels dus legendarische terreincapaciteiten van kracht, melden de Japanners alvast trots.

C-HR Hy-Power
Een andere wereldprimeur is de C-HR Hy-Power. Dit betreft een concept ontworpen door Toyota's European Design Centre in het Franse Nice die het 'krachtige, emotionele design van de nog niet zo lang geleden gelanceerde crossover benadrukt'. Een afbeelding van diens voorbumper hebben we alvast te pakken. En meer volgt er over pakweg anderhalve week vanuit Frankfurt.

Gerelateerde artikelen

Toyota C-HR: de GT86 onder de crossovers

Autonieuws
Toyota C-HR: de GT86 onder de crossovers
> Artikel lezen

Deze Toyota C-HR is Ferrari's en McLarens te snel af

Tuning & styling
> Artikel lezen

Toyota C-HR Hy-Power Concept: krachtiger en persoonlijker

Autonieuws
Toyota C-HR Hy-Power Concept: krachtiger en persoonlijker
> Artikel lezen

Vernieuwde Toyota Land Cruiser still going strong

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.