Autonieuws

Gelekt: dit is de nieuwe Porsche Cayenne

29 augustus, dat zou de dag van de officiële introductie van de derde generatie Porsche Cayenne moeten zijn. Toch staan nu alle foto's al online, dus wie wil, kan de nieuwe SUV alvast uit alle mogelijke hoeken bekijken.

De afbeeldingen werden ontdekt door AutoExpress en laten de nieuwe Cayenne in volle glorie zien. We wisten al een klein beetje wat we konden verwachten van het hernieuwde design, want Porsche maakt ons al maanden lekker met spyshots en teasers. Uiteindelijk blijken de veranderingen vooral heel subtiel.

Subtiele veranderingen voor…
Kijken we naar de voorkant, dan zien we dat de grille een paar centimeter gegroeid is en bijna naadloos overloopt in de kleiner luchtsleuven aan de zijkanten. Over zijkanten gesproken: het profiel van de nieuwe Cayenne oogt wel een stuk scherper, mede dankzij de vloeiend aflopende daklijn.

…hoognodige veranderingen achter
De achterkant is wél flink aangepakt en dat was ook wel nodig, want die achterlichten van de nu nog huidige generatie vallen nogal uit de toon. Het is nu allemaal een stuk subtieler, waardoor de aandacht niet langer op een verkeerde manier getrokken wordt. De spoiler is een maatje gegroeid en dat kan de Cayenne wel hebben.

Interieur
Tot slot het interieur. Daar valt niet veel over te zeggen, want er verandert amper wat. De indeling is iets versimpeld en het centrale touchscreen is groter geworden, maar daar blijft het ook wel bij. Kortom: verwacht niet heel veel nieuw speelgoed als je instapt.

Gerelateerde artikelen

Porsche in volle gang met Cayenne Coupé

Spyshots
> Artikel lezen

Porsche Cayenne per direct bestelbaar als E-Hybrid

Autonieuws
> Artikel lezen

Pijnlijk: Porsche eist enorme schadevergoeding van zustermerk Audi

Autonieuws
Pijnlijk: Porsche eist enorme schadevergoeding van zustermerk Audi
> Artikel lezen

Porsche Mission E Cross Turismo: elektrische Cayenne Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit kun je maar beter weten over de nieuwe Porsche Cayenne

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche Cayenne Turbo krijgt 550 pk: gassen maar!

Autonieuws
Porsche
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.