Autonieuws

Vergelijking: Ferrari Portofino vs. California T

De Ferrari Portofino neemt het stokje over van de California T. Op papier is er hiermee een nieuwe instap-Ferrari, maar gezien het indrukwekkende prestatiepotentieel van de Portofino is dat predicaat nogal denigrerend. Afijn, hoe verhoudt het jongste familielid uit Modena zich verder van zijn voorganger? Wij zochten het voor je uit en brengen je de verschillen visueel in kaart.

De introductie van een nieuwe Ferrari is altijd groot nieuws, zeker als je hoort dat er een biturbo-V8 met 600 pk in de motorsteunen hangt en de topsnelheid ver boven de 300 km/h ligt. De verschillen tussen de California T en de Portofino zijn op het eerste gezicht niet zo groot, dus je zou het een subtiele make-over kunnen noemen. Laat Ferrari dit echter niet horen, want voor het merk is de Portofino compleet nieuw ontwikkeld. Kortom, er zou genoeg te ontdekken moeten zijn.

Front
We beginnen met de voorkant, waar je onder andere nieuwe koplampen ziet. De Portofino bevat bovendien in z'n geheel een scherpere, modernere look. Zo oogt de neus agressiever, mede dankzij een veel promintentere grille. Als je goed kijkt, zie je ook twee kleine luchtinlaten naast de koplampen. Die moeten volgens Ferrari meer koeling richting de wielen sturen en de luchtweerstand verminderen.

Opzij
Aan de zijkant kun je goed zien dat de langere daklijn perfect overloopt in de kont, waardoor de Portofino een stuk gelikter oogt. De sleuven aan de zijkant zijn naar beneden verplaatst, waarschijnlijk ook om de luchtstromen rondom de supercar in goede banen te leiden. Het maakt 'm ook net even wat sportiever.

(Schuin) van achteren
Dit is te beste hoek om te zien dat de proporties van de Ferrari Portofino veel beter kloppen. De achterlichten zijn echt in het ontwerp meegenomen en zijn onderdeel van de strakke kont. De achterruit loopt verder door en de C-stijl loopt vloeiend over in de kont. Echt een plaatje!


Interieur

Ferrari heeft het instrumentenpaneel hier en daar aangescherpt, maar als je achter het stuur kruipt, dan moet je wel heel goed kijken om echte verschillen te vinden. De meeste toeters en bellen zitten op exact dezelfde plek, maar zien er net even anders uit. Hier dus geen grote veranderingen.

Gerelateerde artikelen

Ferrari Portofino zwaait California T uit

Autonieuws
> Artikel lezen

Studie: Ferrari pakt riant jaarsalaris op elke verkochte auto

Autonieuws
Studie: Ferrari pakt riant jaarsalaris op elke verkochte auto
> Artikel lezen

Ferrari Portofino heeft een vanafprijs

Autonieuws
Ferrari Portofino heeft een vanafprijs
> Artikel lezen

Zo zag je de Ferrari 812 Superfast nog nooit

Fotogalleries
> Artikel lezen

Ferrari teast nabijheid nieuwe 'F176'

Autonieuws
> Artikel lezen

Ferrari maakt duikvlucht na aap uit Marchionne's mouw

Autonieuws
Ferrari maakt duikvlucht na aap uit Marchionne's mouw
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.