Autonieuws

Oorspronkelijke monteurs bouwen gloednieuwe '65 Shelby Mustang voor je

Sinds twee jaar is de originele Ford Mustang al te koop via het Amerikaanse bedrijfje Revology Cars. Fantastisch! Maar nog veel gaver is het om je een gloednieuwe Shelby Mustang GT350R te laten bouwen door de dezelfde monteurs die in de jaren '60 aan de wieg stonden van de muscle car?!

Peter Brock, Jim Marietta en Ted Sutton zouden al lang mogen genieten van een welverdiend pension. Echter het bloed van deze handige Harry's kruipt waar het niet gaan kan en daarom trekken ze de steeksleutels weer uit de kast. Als ze daar al ooit in hebben gelegen.

Caroll vindt het oké
Mogelijk aangewakkerd door Revology Cars, het bedrijfje dat de originele Mustang fonkelnieuw van de band laat rollen, hebben de drie heren nieuwe energie gekregen hetzelfde te doen met de Shelby Mustang GT350R uit 1965. En het trio weet wat het doet. Niet alleen omdat ze een halve eeuw geleden al vele GT350's door hun handen hebben laten gaan, maar ook omdat ze van zowel Ford als Shelby de officiële naamrechten mogen gebruiken. Iets waar automerken normaliter niet al te licht over doen.

Beter dan toen
Het bedrijfje waar je moet zijn heet Original Venice Crew en belooft dat je gloednieuwe Shelby GT350R beter is dan dat 'ie destijds de fabriek verliet. Zo worden er standaard enkele aanpassingen doorgevoerd die omwille van kostprijs of tijdsgebrek destijds niet werden geïmplementeerd. Een volledig onafhankelijke achterophanging is zoal een voorbeeld die 'wonderen verricht voor het weggedrag', aldus Original Venice Crew.

Wees er snel bij
Verder is de GT350R voor zeker 95% gelijk aan het origineel en dat betekent voorzien van een echte Shelby-V8, een volledig gerestaureerd koetswerk en interieur uit de vervlogen tijd. Interesse? Wees er dan snel bij. Het kan namelijk weleens zijn dat de ganse productie in mum van tijd is uitverkocht. Meer dan 36 stuks zijn de heren namelijk niet van plan te bouwen. De prijs? Die is onbekend. Maar weet dat een echte uit 1965 stammend exemplaar tegenwoordig al gauw een miljoen dollar doet.

Gerelateerde artikelen

Aangescherpte Ford Shelby GT350 is woest aantrekkelijk

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo vierde Ford de 10.000.000ste Mustang

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford doet geheimzinnig rond Bronco en Shelby GT500

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford Mustang heeft z'n eigen horloge… van schroot

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Hoe de originele Ford Mustang 'Bullit' een goed bewaard geheim bleef

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.