Autonieuws

Droomtocht: Isle of Man verkennen in een BAC Mono

Als de hemel op aarde zou bestaan, dan zou het er zo uit zien: twaalf BAC Mono's die een ritje maken op Isle of Man. Wat een uitzicht!

Twaalf BAC Mono-eigenaren kregen een unieke kans. Zij mochten vlak voor de Isle of Man TT over het legendarische parcours scheuren (oftewel het ganse eiland rond) en kregen zodoende alle ruimte. De weg was al immers al afgezet voor die motorrrace. Geen voetgangers of verkeer dus: alleen jij en elf andere BAC Mono's.

Verkeersregels!?
Het is en blijft natuurlijk openbare weg, dus ook al denk je dat je gas kunt geven, je hebt nog altijd te maken met verkeersregels. Daarom ging het twaalftal na de rit over het wedstrijdparcours door naar Jurby Circuit, een klein circuit op hetzelfde eiland. Daar konden wél alle remmen los, waar dan ook flink van werd geprofiteerd.

305 pk
Voor mensen met een minder goed geheugen: de BAC Mono werd in 2011 gelanceerd en kreeg destijds een 2.0 liter Cosworth-motor met 280 pk mee. In de 2016-variant ligt een nieuw 2.5 liter groot Mountune-blok met liefst 305 pk. Genoeg paardenkrachten om je goed mee te vermaken dus.

Gerelateerde artikelen

Het bijzondere verhaal van een zoon die 722 km/h reed in een 50-jaar oude Challenger 2

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoeveel pk voor nieuwe Ford Focus ST?

Spyshots
> Artikel lezen

Vredestein gaat voor originaliteit met speciale youngtimers-banden

Autonieuws
> Artikel lezen

Pirelli's F1-band doet ook prima dienst als klankkast

Lifestyle & design
> Artikel lezen

BMW: 'Nieuwe 3-serie wordt weer een echte rijdersauto'

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.