Autonieuws

Horacio Pagani bouwt eigen Zonda om tot HP Barchetta

De Pagani Zonda stamt uit 1999, maar zelfs na zijn pension in 2013 weet deze supercar nog van geen ophouden. Dit is de HP Barchetta, opnieuw een speciale uitvoering.

Het had na 2013 klaar moeten zijn met de Zonda Revolucion, maar ook daarna bleef er vraag naar de exclusieve bolide. Ja, de Huayra is nieuwer, maar schijnbaar worden veel rijken der aarden toch liever in de Zonda gespot. Het verhaal achter de HP Barchetta is echter net even anders. Deze keer kwam er geen miljardair aan te pas, maar besloot oprichter Horacio Pagani zelf een speciale variant op de Zonda te laten maken.

Glaswerk
De grootste verandering ten opzichte van andere Zonda's is het speciale glaswerk, want dat is een waar meesterwerkje. Verder zijn de achterwielen deels bedenkt met koolstofvezel en is ook het interieur met recht uniek te noemen. Of deze bijzondere details allemaal even mooi zijn? Die vraag mag je zelf beantwoorden. Wij hadden 'm niet zo besteld.

Uitwisseling met Huayra BC
Naast unieke pracht en praal zijn er meerdere aerodynamische onderdelen onder handen genomen. De achtervleugel bijvoorbeeld en ook de opvallende 'dome' pal achter de hoofdsteunen. Overigens zijn meerdere componenten uitgewisseld met de Huayra BC. Zo komen de stoelen uit deze uitvoering en staat de Zonda HP Barchetta op hetzelfde rubber, namelijk P Zero Corsa van Pirelli. Zo ligt deze dakloze Zonda net iets lekkerder op de weg en stuurt 'ie ongetwijfeld nóg strakker. Horacio weet in dat opzicht wat hij doet, dat moeten we 'm nageven.

Gerelateerde artikelen

Pagani Zonda 'herrijst' als bloedstollende 760 MD

Autonieuws
Pagani Zonda 760 MD
> Artikel lezen

Serieus?! Pagani start nu al restauratieprogramma

Autonieuws
Serieus?! Pagani start nu al restauratieprogramma
> Artikel lezen

Pagani Zonda leeft voort als Fantasma Evo

Autonieuws
> Artikel lezen

Kies maar: 15 Pagani's Huayra of 1 Zonda HP Barchetta?

Autonieuws
> Artikel lezen

Pagani Huayra Lampo wil eigenlijk een klassieke Fiat zijn

Autonieuws
> Artikel lezen

Daags oude Pagani Zonda Riviera zoekt een baas

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.