Autonieuws

Nieuwe BMW M5 een dag te vroeg

BMW had het allemaal zo mooi gepland. Morgen, 22 augustus, zou het met veel bombarie de nieuwe M5 onthullen. Ware het niet dat het wereldwijde web dat plan weer eens te snel af is. Hierbij namelijk al de eerste foto's van de nieuwe M5.

Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Maar twee lekkages is één week, dat kan niet de bedoeling zijn. Want na de Concept Z4 vorige week is nu de nieuwe M5 vroegtijdig op straat komen te liggen. Kortom, iemand bij BMW zal op het matje worden geroepen.

Wolf...
Maar goed, dat is een zorg voor BMW. Wij petrolheads kunnen ons veel beter focussen op de nieuwe M5. Morgen daarover alle details, al weten we eigenlijk de belangrijkste al. Het vermogen van de wederom gebruikte 4.4 liter V8-biturbo zal nu op 600 pk liggen, 40 stuks meer dan voorheen. En de M5 is – voor het eerst in de geschiedenis – niet langer een achterwielaandrijver. De pk's worden bij de nieuwe verdeeld over alle vier de wielen.

...in schaapskleren
Om te voorkomen dat fans weglopen van de M5 heeft BMW een 2WD-functie bedacht die een groot deel van het vermogen naar louter de achterwielen kan sluizen. Hiermee ontstaat toch nog het kenmerkende gevoel van achterwielaandrijving volgens de Duitsers, en bovenal is hierdoor een ordinair potje driften gewoon weer mogelijk. Hoe BMW dit alles verpakt? Wel, weer wat ingetogener dan voorheen, zo lijkt het vanaf de foto's.

Gerelateerde artikelen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW pakt primeur met draadloos opladen

Autonieuws
> Artikel lezen

Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed

Autonieuws
Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed
> Artikel lezen

BMW Z4 M stevent af op eenmalige oefening

Autonieuws
> Artikel lezen

Hint deze BMW M2 Concept naar terugkeer CSL-naam?

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.