Autonieuws

Lak op deze Porsche 911 duurder dan snelste Cayman

Dat je je banksaldo in rap tempo kan laten slinken bij Porsche is geen nieuws. En dat hoeft heus niet vanwege een 911 te zijn. Het Porsche Exclusive-programma serveert je elke Porsche in exacte gedaante zoals jij 'm wenst. Je kan zelfs een staal of een object opsturen naar de fabriek. Doorgaans kost je dat ergens tussen de 4.000 en 6.000 euro. Maar het kan nog veel gekker.

Volgend weekend vindt aan de Nürburgring de AvD Oldtimer Grandprix plaats. Dat is één van de meest prestigieuze oldtimerevenementen van het land. Vergelijk met het Britse Goodwood Revival. Zoals dat tegenwoordig al vaker gaat – door de kunst der commercialisering – komen daar ook heel wat automerken op af met hun nieuwste speeltjes. Porsche zoal, en de Zuffenhausers zullen er deze 911 Turbo S showen. Echter niet zomaar eentje.

Financiële wurgslang
De 911 Turbo S in kwestie is namelijk een product van Porsche Exclusive. En dat maatwerkhuis heeft zich op z'n zachts gezegd niet ingehouden bij het samenstellen van een unieke Elfer. Het absolute hoogtepunt van alle toegestopte accessoires? Een lakkleur die luistert naar Python Green Chromaflair. Een naam die niet beter gekozen had kunnen worden, want de super-exclusieve tint maakt de afnemer ervan zomaar eventjes € 82.645,- armer. Ja, je begrijpt het goed, dat is meer dan wat Porsche op het moment van schrijven vraagt voor een fonkelnieuwe 718 Cayman S. Zouden er echt mensen zijn die deze optie aanvinken?

Gerelateerde artikelen

Porsche met 10(!) 911's RSR naar Le Mans

Autonieuws
> Artikel lezen

Echt waar! Dit is een Porsche 911 en staat te koop

Autonieuws
> Artikel lezen

Huh, Porsche 911 GT3 ook als cabrio?!

Spyshots
> Artikel lezen

Aanschouw de Singer Porsche 911 DLS en kwijl

Autonieuws
> Artikel lezen

1ste eigenaar is Porsche 911 GT2 RS alweer beu

Autonieuws
> Artikel lezen

Theon Porsche Design: 'Wat Singer kan, kunnen wij beter'

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.