Autonieuws

Porsche moet dokken voor 'oogverblindende' interieurs

Net als je denkt dat de Amerikaanse ‘sue me!’-cultuur je niet meer kan verbijsteren, duik dit nieuwtje op. Om alvast kort te gaan: Porsche moet de zonnebril van een groepje klanten compenseren omdat het interieur van hun Zuffenhauser letterlijk oogverblindend zou zijn.

Wat blijkt: in Porsches die tussen 2007 en 2016 zijn aangeschaft en gehuld zijn in de interieurkleuren Luxor Beige, Sand Beige, Cognac, Platinum Grey en Natural Brown zie je soms letterlijk geen hand voor ogen. Althans, dat beweert een groepje Porsche-eigenaren dat zich had verenigd en geld wilde zien van Porsche (om het maar even platvloers te beschrijven). En via een schikking haalde men nog z'n gelijk ook. Oftewel, Porsche moet financieel bloeden.

Rayban of Carrera?
Je kunt in de Verenigde Staten overal een claim voor indienen, dus ook in dit geval werd er al snel een claimgroep opgericht. Verwacht echter geen schadevergoeding van miljoenen, maar zakgeld betreft het ook niet wanneer je de proceskosten (van tienduizenden dollars) meerekend.
Motor Trend meldt dat Porsche maximaal 175 dollar uitkeert per 'gedupeerde'. Van dit geld zou men toch een kwalitatieve zonnebril moeten kunnen bekostigen, natuurlijk het liefst eentje van Porsche zelf. En weg zijn dan de hinderlijke reflecties.

Wij denken vooral: de betreffende Porsche-eigenaren zouden zich de ogen in hun hoofd moeten schamen. Want als je een auto van minstens een ton kunt betalen, dan moet een brilletje toch ook wel lukken. En anders tank je maar een keertje minder vaak.

Gerelateerde artikelen

Wil je een boeiend seksleven? Rij Porsche

Autonieuws
> Artikel lezen

Kekke kleur voor vernieuwde Porsche Macan

Spyshots
> Artikel lezen

Porsche Cayenne per direct bestelbaar als E-Hybrid

Autonieuws
> Artikel lezen

'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen

Autonieuws
'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen
> Artikel lezen

Hoe gaaf! Iemand heeft een Porsche 917K als daily driver

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.