Autonieuws

Uit de oude DTM-doos: Mercedes 190 E Evolution

Het duurt weliswaar nog anderhalf seizoen, maar dat het staat te gebeuren staat vast: Mercedes verlaat de Deutsche Tourenwagen Masters. En daarmee zullen we afscheid moeten nemen van een groot DTM-kampioen die al 30 jaar lang in de kop van het DTM-veld te vinden is. Iets dat begon met wat later een van de succesvolste racers allertijden is geworden: de 190 E Evolution.

In de beginjaren dat Mercedes-AMG in het DTM actief was mocht het meerdere malen het podium betreden. Echter pas doordrukken deed het vanaf het seizoen 1992, het jaar waarin Klaus Ludwig het kampioenschap onder de rijders én constructeurs binnensleepte. In een Mercedes 190 E Evolution, een DTM-racer die daarna nog heel vaak als eerste het zwart/wit geblokt zou treffen en vandaag de dag nog altijd tot de verbeelding spreekt. Niet voor niets werd er onlangs nog een (gehomologeerd) straatexemplaar afgehamerd voor een kwart miljoen.

Een kwart eeuw in dezelfde raceklasse aan de top staan is een prestatie van formaat. En laat dat eerste kampioensjaar nu precies 25 jaar geleden zijn. Een ideale gelegenheid meent Mercedes (juist nu, zo kort na het aangekondigde afscheid) om eens visueel terug te blikken op haar meest succesvolle DTM-auto. Aan de hand van diverse, kleurrijke foto's van de 190 E Evo alsook videobeelden uit de oude doos.


Gerelateerde artikelen

Eerste indruk van interieur nieuwe Mercedes GLE

Autonieuws
> Artikel lezen

A-klasse Limousine is volgende sedan in Mercedes-aanbod

Autonieuws
> Artikel lezen

Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?

Spyshots
Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?
> Artikel lezen

Mercedes G-klasse teruggeroepen om hilarische reden

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijzen voor Mercedes-AMG GT 4-deurs Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.