Autonieuws

Verrassing: Aston Martin DBX krijgt gewoon een V8 of V12

EV-haters met een voorliefde voor peperdure crossovers kunnen opgelucht ademhalen. De Aston Martin DBX komt ook met een brullende benzinemotor op de markt. Twee zelfs.

Daar hadden de Britten ons mooi te pakken. We kennen Aston Martin natuurlijk van de brullende bolides met een weinig subtiel brandstofverbruik. Toch leek het er even op dat de sportieve DBX alleen met elektrische aandrijving op de markt zou komen. Autobild meldt echter dat je 'm ook gewoon een dikke acht- of twaalfcilinder kunt bestellen.

V8 van AMG of V12 van Aston Martin

De DBX debuteerde al in 2015 als conceptcar, maar destijds was het nog onduidelijk voor welke aandrijving Aston Martin zou kiezen. Later bleek het om een elektrische crossover te gaan, maar die is nu op de lange baan geschoven. In eerste instantie bestel je de DBX met 4.0-liter biturbo V8 van AMG of de 5.2-liter twinturbo V12 van Aston Martin. Later volgt mogelijk een plug-in hybride en de volledig elektrische variant.

Geen zijspiegels
Ander interessant nieuws uit het Autobild-artikel: de DBX krijgt geen zijspiegels. In plaats daarvan kiest de Britse fabrikant voor camera's, zoals ook al het geval was bij de DBX Concept en de bloedstollende Valkyrie. Het is nog niet duidelijk hoe dat systeem precies werkt, maar het lijkt erop dat je de beelden van de camera's kunt bekijken op displays bij de A-stijlen. Vergelijkbaar met zoals de Volkswagen XL1 dat ook heeft.

Gerelateerde artikelen

Gemeen: Aston showt Zagato Shooting Brake in andere kleuren

Autonieuws
> Artikel lezen

Aston's DBS Superleggera Volante is black beauty

Spyshots
> Artikel lezen

Aston Martin DBS Superleggera doet kiekeboe

Autonieuws
> Artikel lezen

Onverwacht: Aston Martin DBX gaat in productie

Autonieuws
Onverwacht: Aston Martin DBX gaat in productie
> Artikel lezen

Aston Martin heeft de Rapide AMR af

Autonieuws
> Artikel lezen

Aston Martin DBX Concept zoekt het hogerop

Autonieuws
Aston Martin DBX Concept
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.