Autonieuws

Ga jij volgend jaar op vakantie in de VW California XXL?

Kampeerfanaten kunnen hun hart ophalen, want als het aan Volkswagen ligt kun je straks luxer dan ooit op pad met de camper. Dit is de California XXL, het grote broertje van de California.

Laten we beginnen met de California, de kampeervariant van de Transporter. Deze Volkswagen groeide de afgelopen jaren uit tot een begrip, maar de Duitsers laten nu zien dat het allemaal best wat ruimer, luxer en comfortabeler kan. De California XXL is in de basis niet veel meer dan een Crafter, maar dan helemaal aangekleed als camper.

Bestelbus of een echte camper?

De verschillen tussen de Crafter en de California XXL zijn meteen duidelijk. Zo is het dak een stuk hoger, zodat je ook zonder je hoofd te stoten op kunt staan. Verder vind je in de camper alles wat je nodig hebt: van een keuken met koelkast en kookstel tot een wc en douche. Natuurlijk, zo ruim als een hotelkamer is het niet, maar als kampeerder weet je waar je aan begint.

Slimme indeling
Het interieur is zo slim ingedeeld dat er ook plaats is voor een groot bed en woonruimte. De tafel is bijvoorbeeld 180 graden te draaien, zodat je de indeling aan kunt passen aan de situatie van dat moment. De California XXL is 2,9 meter hoog, maar VW belooft dat-ie nog steeds prima op de weg ligt en ook qua aerodynamica zijn mannetje staat.

Studiemodel
De California XXL is voorlopig niets meer dan een studiemodel. Op Caravan Salon Düsseldorf wordt de camper aan het grote publiek gepresenteerd. Als de reactie van het publiek positief is, dan zou het zomaar kunnen dat de California XXL jou komende zomer naar je vakantiebestemming rijdt.

Gerelateerde artikelen

Clamping-camper: Volkswagen Grand California

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen komt niet opdagen voor eigen recordpoging

Autonieuws
Volkswagen komt niet opdagen voor eigen recordpoging
> Artikel lezen

Volkswagen Up! GTI zegt geen nee tegen extra pit

Tuning & styling
> Artikel lezen

Volkswagen aast nu ook op Bonneville-record

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen T-Cross zo goed als naakt door de straat

Spyshots
> Artikel lezen

Doek valt voor Fiat Punto, alsook Volkswagen Beetle

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.