Autonieuws

Singer en Williams F1 slaan handen ineen

Zowel Singer Vehicle Design als Williams F1 behoeven geen introductie meer. En nu gaan de twee grootheden in hun eigen vakgebied nog samenwerken ook. Ten gunste van een krijsende zescilinder-boxermotor.

Al bij het vallen van de naam Singer loopt het bij Porsche-adepten het water in de mond. Wat wil je als bouwer van prachtige creaties als dit soort (klassiek ogende) Elfjes, bedeeld met een bijna ziekelijke drang naar perfectie. Williams F1 kan er in haar tak van sport ook wat van. De Britse denktank – onder de noemer Williams Advanced Engineering – benadert al haar projecten zoveel mogelijk wetenschappelijk om hierdoor keer op keer ongekende rijprestaties neer te kunnen zetten. Kortom, Singer en Williams liggen elkaar wel. En dat heeft nu geleid tot een intense samenwerking voor een heel speciale krachtbron.

Old school
Een Singer Porsche kost al gauw een half miljoen. Als koper van zo'n hypermoderne doch visueel klassieke 911 mag je zodoende ook een bijzondere aandrijflijn verwachten. Dat bood Singer al, maar nu wil het nog een stap verdergaan door klanten op termijn een zescilinder-boxer aan te bieden die maar liefst 500 pk kan opwekken.

Nu denk je misschien (ietwat blasé): 'Anno 2017 is dat vermogen toch niet zo heel bijzonder meer?!' Wel, het knappe aan dit beoogde 4.0 liter boxerblok is dat het nog ouderwets luchtgekoeld zal zijn en wars van turbo's. Kijk, en dan wordt het ineens heel andere koek.

Gillend gek
Andere wensen die Singer en Williams hebben zijn een toerenbereik tot een gillende 9.000 tpm en het gebruik van exotische componenten als titanium en carbon. Als donormotor doet overigens de 3.6 liter boxer van de Porsche 964 dient, gebouwd tussen 1991 en 1994.

Gerelateerde artikelen

Verbeterde Porsche 911 GT3 RS is een giftig ding

Autonieuws
> Artikel lezen

'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen

Autonieuws
'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 RS 'vliegt' over de Ring in 6:56,4

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu alle details van Porsche 911 GT3 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Weissach op 911 GT3 RS: $ 18.000 voor 18 kg

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.