Autonieuws

Zoals verwacht: Stinger is duurste Kia in de catalogus

Met de Stinger wil Kia bewijzen dat het ook emotievolle auto's kan bouwen en vaak gaat zoiets gepaard met een zeker prijskaartje. Bij de Kia Stinger is dat niet anders. Zoals voorspeld.

Een GT-achtige uitstraling, een motorpalet waarop enkel krachtige motoren prijken, achterwiel- of vierwielaandrijving, standaard 8-traps automaat; een combinatie van zulke smakelijke eigenschappen staat garant voor een gepeperd prijskaartje. En ja hoor, nu is bevestigd dat de Kia Stinger niet voor Jan en alleman zal zijn, nog los van z'n specifieke eigenschappen. De prijzen beginnen bij € 59.995,-. Evenwel ben je dan wel in één keer klaar, want het Zuid-Koreaanse vlaggenschip laat verder weinig te wensen over.

Exclusiviteit verzekerd
Kia (Nederland) is heel eerlijk naar zichzelf toe: 'Wij verwachten slechts een beperkt aantal exemplaren van de Stinger te verkopen. Daarom ook dat de verkoop ervan verloopt via geselecteerde dealers die aan bepaalde voorwaarden voldoen. Voor onderhoud kan men daarentegen bij elke dealer in Nederland terecht.'

Drie motoren
Voor de genoemde vanafprijs ligt er voorin de 2.2 CDRi-diesel, goed voor 200 pk en 440 Nm aan koppel. Er zijn ook nog twee benzines. De lichtste daarvan is de 2.0 Turbo met 255 pk en 353 Nm, dus een stakker is dit blok allesbehalve. Wie full monty gaat kan bogen op een 3.3 liter V6 met dubbele turbo's. Deze levert zelfs 370 pk en 510 Nm.

De 2.0T start bij € 67.995,- en naar het tarief van het topmodel met zescilinder moet je misschien maar niet vragen. Nou vooruit, dat bedraagt op vijf euro na een ton! Met de ha(r)telijke groeten uit Den Haag, die de snelste Stinger genadeloos straft op basis van z'n CO2-uitstoot.

Gerelateerde artikelen

Prijzen voor nieuwe Kia Ceed (Sportswagon)

Autonieuws
Prijzen voor nieuwe Kia Ceed (Sportswagon)
> Artikel lezen

De Kia Stinger komt ook naar Europa!

Autonieuws
Kia Stinger ook naar Europa!
> Artikel lezen

Opgeklopte Kia Stingers schitteren op SEMA in Vegas

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.