Autonieuws

Nissan-medewerker deelt alvast de nieuwe Leaf

Nissan had de nieuwe Leaf graag tot 6 september onder de pet willen houden. Een eigen medewerker duurde dat te lang en heeft alvast twee kiekjes van de veelbelovende EV met de wereld gedeeld. Rechtstreeks uit de fabriek waar 'ie gebouwd wordt.

De foto's zijn allesbehalve scherp (wat wil je…), niettemin is best een indruk te krijgen van het design van de nieuwe Nissan Leaf. Zoals spyshots al eerder te kennen gaven, alsook enkele woorden uit monde van Nissan zelf, is het exterieur van de tweede generatie Leaf aanzienlijk conventioneler dan dat van het origineel uit 2010. En daarmee hopelijk (voor Nissan) ook een stuk acceptabeler voor velen die een elektrische auto serieus overwegen. Het gedroomde succes is het model namelijk nog niet gebleken.

Volle generatie vooruit
Dat de eerste Leaf moeite had mondiale kopers te overtuigen lag aan meerdere factoren. Het nogal aparte design stipten we al eventjes aan, maar vooral de beperkte actieradius nekt de elektrische Japanner tot dusver. 175 kilometer op een vol accupakket is simpelweg niet toereikend genoeg voor de gemiddelde automobilist en de weliswaar verbeterde accucapaciteit sinds de facelift (199 km) heeft daaraan weinig veranderd. Nog maar te zwijgen over het daadwerkelijke bereik in de praktijk.

Pas bij een opgegeven actieradius van meer dan 400 kilometer komt men in actie, zo blijkt uit de mateloos populaire Tesla Model 3. Wel, dan hebben we goed nieuws voor wie niet zo nodig onderdeel wil uitmaken van die hype, maar wel graag de elektrische auto omarmd: de nieuwe Nissan Leaf is naar verluidt in staat 500 theoretische kilometers af te leggen. In de praktijk zal dit neerkomen op zo'n 400 kilometers. Kijk, dat is andere koek! Nu nog een aantrekkelijk prijskaartje en het gewenste succes komt mogelijk alsnog.

Gerelateerde artikelen

Onderzoek toont aan: elektrische auto´s belastend voor milieu

Autonieuws
Onderzoek toont aan: elektrische auto´s belastend voor milieu
> Artikel lezen

Nieuwe Nissan Leaf in meerdere opzichten veelbelovend

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Nissan Leaf overtuigt met looks en prestaties

Autonieuws
Leaf
> Artikel lezen

Nissan presenteert vanafprijs en Nismo-versie van nieuwe LEaf

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Nissan Leaf: 500 km ver en minder futuristisch

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.