Autonieuws

Wie Testarossa zegt, denkt niet langer aan Ferrari

Dat is althans wat een Duitse rechter heeft geoordeeld bij een juridisch conflict tussen Ferrari en een speelgoedfabrikant. En daardoor verliest het Modenese sportwagenmerk de naamrechten op een van de beroemdste autonamen allertijden.

Uiteraard had Ferrari de naam Testarossa goed afgeschermd tegen oneigenlijk gebruik door deze te registreren. Immers al sinds 1957 wordt die naam, die verwijst naar rode cilinderkoppen, vereenzelvigd met Ferrari. Echter het was pas in 1984 dat Testarossa definitief doorbrak bij het grote publiek om vanaf dat moment waarschijnlijk voor de eeuwigheid geassocieerd te worden met het legendarische automerk. Iets dat Ferrari ook dacht, maar een rechtbank in het Duitse Düsseldorf nu net even anders.

Ingedut
Wat is er gebeurd? Wel, Ferrari kreeg het juridisch aan de stok met de Duitse speelgoedfabrikant Autec AG over het gebruik van de naam Testarossa. Na enige getouwtrek hierover sprak de rechtbank in kwestie zich zowaar uit tégen Ferrari en kende de naamrechten verrassend toe aan Autec, bekend van onder meer de Carrera-racebanen.

'Om bescherming te genieten moet een bedrijf een naam ook echt gebruiken', zo oordeelt de rechtbank. 'En dat heeft Ferrari al jaren nagelaten'. Het gevolg: de speelgoedfabrikant is voortaan geen licentiegelden meer verschuldigd aan Ferrari. Die laatste kan hiertegen nog beroep aantekenen, maar het is onduidelijk of het dat zal doen.

Gerelateerde artikelen

Iemand heeft € 60 miljoen voor een Ferrari betaald

Autonieuws
> Artikel lezen

Ferrari’s 3.9 V8-biturbo beste moment van ’t moment

Autonieuws
> Artikel lezen

Je hoeft geen Ferrari te rijden om te profiteren van de nieuwe Shell V-Power

Autonieuws
Shell V-Power / Ferrari
> Artikel lezen

50 jaar Dino vieren deed Ferrari zo

Autonieuws
> Artikel lezen

Ferrari heeft een nieuwe one-off: de SP38

Autonieuws
> Artikel lezen

Ssst, er zoeft een fluisterstille Ferrari over Fiorano

Autonieuws
Ssst, er zoeft een fluisterstille Ferrari over Fiorano
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.