Autonieuws

Twingo-bestuurder aangehouden met lantaarnpalen op het dak

Sommige dingen verzin je niet. Maar ze gebeuren toch echt. Ja, ook in ons eigen kikkerlandje. Neem nu het bizarre verhaal van Politie Lelystad. Die heeft onlangs iemand aangehouden omdat deze zowaar twee lantaarnpalen op het dak van zijn Renault Twingo transporteerde. Al was dat lang niet alles waar deze persoon op z'n kerfstok had.

Als politie maak je de gekste situaties mee. Maar deze actie zal de sterke arm der wet van de regio Lelystad zeker niet snel vergeten. Vorige week kreeg het de melding dat er een Renault Twingo was gespot met op het dak twee lantaarnpalen. Toch al gauw goed voor een oversteek van 3 à 4 meter. Zowel vóór als achter. Een nogal markante en bovenal onveilige combinatie en dus gingen enkele agenten maar eens verhaal halen. Wat bleek: het vervoeren van de vermoedelijk gestolen lantaarnpalen was misschien wel de minste overtreding die de bestuurder had begaan.

Waslijst
Lantaarnpalen jatten is nog daaraan toe, maar ze zo (zie bewijsfoto) op het dak vervoeren van nota bene een Twingo is zowaar nog schrijnender. Ook bleek de kleine Renault niet verzekerd te zijn en was de APK al maanden verlopen. En er is nog meer. Zo was het rijbewijs (B) van de aangehoudene al sinds eind 2016 ongeldig verklaard en was meneer minstens eenmaal 'vergeten' te betalen na het tanken.
Maar de klap op deze (gevaarlijke) vuurpijl was toch wel dat de bestuurder ook nog eens dronken met de meterslange palen ervandoor was gegaan. Kortom, deze malloot zien we (gelukkig) niet snel meer terug op 's heren wegen. Evenals de Twingo in kwestie, want die is in beslag genomen en zal waarschijnlijk vernietigd worden.

Gerelateerde artikelen

Renault’s nieuwe pocket rocket, de Twingo RS

Spyshots
Renault Twingo RS
> Artikel lezen

Renault Twingo GT: 110 pk op de achterwielen

Autonieuws
Renault Twingo GT: 110 pk op de achterwielen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.