Autonieuws

Is de Volkswagen T-Roc dé compacte crossover van 2017?

Volkswagen werkt langzaam toe naar de lancering van de nieuwe T-Roc. De laatste designschets laat weer iets meer zien van de compacte crossover.

Update 9 augustus 2017 – Opnieuw zijn er een tweetal designschetsen van de aanstormende midi-SUV van Volkswagen, de T-Roc, verschenen. Tegelijk wordt duidelijk dat dit niet de plaatsvervanger is van de CrossPolo, want daarvoor heeft de autogigant de nog compactere T-Cross in gedachten. Kortom, Volkswagen is flink gas aan het geven met SUV's.

Concurrent voor Captur & co
De T-Roc verscheen drie jaar geleden ten tonele in conceptvorm en viel destijds op met zijn sportieve looks. Dat zal zo blijven, want Volkswagen begrijpt dat het met iets bijzonders moet komen, wil het kans maken in het marktsegment van auto's als de Nissan Juke, Renault Captur en Mazda CX-3.


Onderstel van de Polo
De schets is afkomstig van VW-ontwerper Marco Giumentaro, die duidelijk houdt van een beetje pit. De T-Roc krijgt een opvallende basis, want het onderstel zou hij delen met de Polo. Dat betekent dat je kunt kiezen uit verschillende drie- of viercilinders met een cilinderinhoud tussen de 1 en 2 liter. Ook naar keuze beschikbaar: voorwiel- of vierwielaandrijving.

23 augustus
Volkswagen gaat de T-Roc op 23 augustus definitief presenteren, maar gezien het aantal teasers in de afgelopen week kunnen we onze borst nat maken voor meer 'onthullingen'.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen T-Roc meteen ook als sportieve R-Line

Autonieuws
Volkswagen T-Roc meteen ook als sportieve R-Line
> Artikel lezen

Volkswagen prijst T-Roc vanaf 26 mille

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen stapt in compacte SUV-klasse met T-Roc

Autonieuws
Volkswagen stapt in compacte SUV-klasse met T-Roc
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.