Autonieuws

Deze taxichauffeur racete tegen Ayrton Senna

De naam Ronnie Grant zegt je waarschijnlijk niets. Maar ooit racete deze voormalige taxichauffeur tegen niemand minder dan Ayrton Senna. Een uniek verhaal dat is verfilmd door zoon George en kleinzoon Jamie.

Grant is nu een 92-jarige garagehouder, maar was vroeger taxichauffeur met een late passie voor autoracen. Met dat laatste begon hij namelijk pas rond zijn veertigste en bleek nog best aardig te kunnen sturen ook. Zo won Grant in 1970 de laatste ronde van het Britse Formule Vee-kampioenschap, een klasse waar ook toekomstige Formule 1-coureurs als Brian Henton aan de start verschenen.

Taxichauffeur in Formule Vee
En zo zorgde de Brit, destijds nog druk in de weer met zijn taxi, voor nog meer unieke momenten. Zo racete hij met een SuperVee Taurus van John Barnard en werden de motoren afgesteld door niemand minder dan Patrick Head. Hij is daarmee de enige die deze twee heren samen liet werken aan één auto. Zowel Barnard als Head maakten jaren later furore in de Formule 1 als de topontwerpers van Ferrari, McLaren en Williams.

Overstap naar F3
Zover zou het voor Grant niet komen, maar toen hij de 60 naderde, vond hij het tijd voor een volgende stap. Hij verhuisde naar de Britse Formule 3, waar hij aan de start verscheen met toptalenten als – jawel – Ayrton Senna, Martin Brundle, Johnny Dumfries, Damon Hill, Johnny Herbert en Eddie Irvine.

Genoeg gepraat: tijd om de markante Grant zelf aan het woord te laten over zijn verleden in de taxi, de Formule Vee en de Formule 3.

Gerelateerde artikelen

Hoeveel pk voor nieuwe Ford Focus ST?

Spyshots
> Artikel lezen

Pirelli's F1-band doet ook prima dienst als klankkast

Lifestyle & design
> Artikel lezen

BMW: 'Nieuwe 3-serie wordt weer een echte rijdersauto'

Autonieuws
> Artikel lezen

Het bijzondere verhaal van een zoon die 722 km/h reed in een 50-jaar oude Challenger 2

Autonieuws
> Artikel lezen

Vredestein gaat voor originaliteit met speciale youngtimers-banden

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.