Autonieuws

Moderne stadsauto: Toyota Endo

De conceptcar Endo is een moderne interpretatie van een stadsauto van Toyota. Het merk mag dan onlangs de Aygo hebben gepresenteerd, de ontwikkelingen staan niet stil. De Endo maakt zijn werelddebuut op de IAA.

Tijdens de IAA pakt Toyota groots uit. Niet alleen staan er de nieuwe RAV4 en de nieuwe Yaris, maar ook deze conceptcar Endo. De Endo heeft een opvallend uiterlijk en is voorzien van een aantal opvallende elementen. Neem bijvoorbeeld de deuren die zover open kunnen scharnieren dat ze tot naast het voorwiel kunnen komen. Hierdoor is de instap ruim en gemakkelijk. De auto biedt plaats aan drie personen, maar op een noodzitje kan een vierde passagier plaatsnemen.
 
Clean
Het dashboard van de Endo is geheel digitaal. Alle bedieningselementen en tellers zijn daarin ingebouwd. Hierdoor is het interieur heel clean en simpel gehouden. Dat geldt ook voor de rest van het interieur. Er is niets teveel gemonteerd. De materiaalkeuze is modern en wordt gekenmerkt door veel aluminium en lichte kleuren.
Conceptcar
Toyota laat de Endo in Frankfurt zien, maar zal vermoedelijk nooit in productie gaan. Wie weet zullen delen worden gebruikt voor de opvolger van de Aygo.

Gerelateerde artikelen

Toyota verrast en verbaast met nieuwe RAV4

Autonieuws
> Artikel lezen

Toyota ook niet langer de grootste qua marktwaarde

Autonieuws
Toyota ook niet langer de grootste qua marktwaarde
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor vernieuwde Toyota Aygo

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste blik op nieuwe Toyota Auris Touring Sports

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.