Autonieuws

Toekomstige stadsauto: Mazda Sassou

Dit is de Mazda Sassou. Mazda presenteert met deze wereldpremière haar visie op een kleine, lichtgewicht drie-deurs hatchback, aangedreven door een 1.0 liter driecilinder direct ingespoten (DISI) turbo-benzinemotor.

Met de Sassou geeft Mazda aan hoe haar auto in het B-segment er in de toekomst uit zou kunnen zien. De nieuwe conceptcar staat op de stand in Frankfurt naast de Mazda2 Modeljaar 2006, de MX-Crossport (CX-7), de derde generatie van de MX-5, de snelle Mazda6 MPS en de onlangs gelanceerde nieuwe modellen, de Mazda5 en de Mazda6 Modeljaar 2006.
 
Sassou 
De naam ‘Sassou’ komt uit de Japanse taal en staat voor een positieve kijk op het leven, voor een optimistische blik in de toekomst. De nieuwste conceptcar van Mazda is een lichtgewicht auto voor in de stad, bedoeld voor jonge rijders die hun eerste nieuwe auto aanschaffen. De strakke, driedeurs hatchback laat aan de buitenzijde zien hoe het Zoom-Zooom designconcept in de loop der tijd verder is doorontwikkeld, in combinatie met een jeugdige luchtigheid en unieke verborgen noviteiten. De Sassou is ontworpen in het designcentre van Mazda Motor Europe in Oberursel, vlakbij Frankfurt. Het is de eerste van een serie van drie nieuwe modellen, die ieder ontworpen zijn in de ontwerpstudio in het betreffende land. Later dit jaar volgt dezelfde constructie bij de Tokyo Motorshow (designcentre Japan) en begin volgend jaar bij de Detroit Motorshow (designcentre Noord-Amerika).
 
Innovatief interieur
De Mazda Sassou heeft een high-tech en innovatief interieur, dat de levensstijl van jonge mensen aanspreekt. Zo heeft de auto een USB stick als sleutel, die tevens dient als interface voor het programmeren van de harddisc drive van deze conceptcar. Ook de zitconfiguratie van de achterbank is uniek: voor één achterpassagier bestaat de mogelijkheid om met perslucht de zitting en rugleuning om te vormen tot één plaats in het midden. Voor twee achterpassagiers zorgt de perslucht voor twee zittingen links en rechts. Bovendien is er de mogelijkheid om een vlakke laadvloer te creëren voor het vervoeren van grotere voorwerpen.

Zuinig en schoon
Mede door nieuwe aërodynamische technieken om de luchtweerstand te verlagen zal de toekomstige Mazda in het B-segment kunnen inspelen op alle nieuwe Europese CO2 emissie-eisen. Dit wordt nog eens versterkt door de driecilinder 1.0 liter DISI turbobenzinemotor met stop & go functie, die de motor afzet indien deze stationair draait. Dit alles zorgt er voor dat de Sassou een lichtgewicht auto is met zeer lage emissie.

Gerelateerde artikelen

Bedenker Mazda's rotatiemotor overleden

Autonieuws
Bedenker Mazda's rotatiemotor overleden
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor vernieuwde Mazda6

Autonieuws
Prijskaartjes voor vernieuwde Mazda6
> Artikel lezen

Bijgepunte Mazda CX-3 comfortabeler en stiller

Autonieuws
> Artikel lezen

Mazda6 grondig in 't nieuw gestoken

Autonieuws
> Artikel lezen

Gefacelifte Mazda6 Sportbreak debuteert in Genève

Autonieuws
Gefacelifte Mazda6 Sportbreak debuteert in Genève
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.