Autonieuws

Werelddebuuut productieversie Cadillac BLS

Cadillac presenteert in Frankfurt de productieversie van de BLS. De BLS stond als conceptcar op de Autosalon van Genève, maar is slechts in detail gewijzigd. Met de BLS presenteert Cadillac een middenklasse sedan.

Het wereldwijde productoffensief van Cadillac is nog niet tot een einde gekomen. Na de presentatie van de CTS, XLR, SRX en STS komt Cadillac nu met een afronding van haar programma aan de onderkant. De Cadillac BLS moet het op gaan nemen tegen auto´s als de Audi A4, BMW 3-serie en Mercedes C-klasse. De middenklasse sedan is de eerste Cadillac met een dieselmotor en wordt bovendien aangedreven op de voorwielen.
 
Typische Cadillac
Zowel het exterieur als het interieur dragen de typische Cadillac designkenmerken. Aan de buitenkant zien we hoekige lijnen, de V-vormige grille en de grote vlakke carrosseriedelen. Het interieur wordt gekenmerkt door een luxe sfeer. Comfortverhogende zaken zoals een audiosysteem van Bose, DVD-navigatiesysteem met touchscreen bediening en een Bluetooth-carkit zijn leverbaar.
 
Eerste Caddy met een dieselmotor
Voor een geslaagd productoffensief in Europa mag een dieselmotor niet ontbreken. Daar zijn ze zich bij Cadillac van bewust. De BLS wordt dan ook de eerste Cadillac die leverbaar is met een dieselmotor. Bij familielid Opel (GM) is de 150 pk sterke 1.9 liter commonrail dieselmotor geleend. Bovendien is er een onderhoudsvrij dieselpartikelfilter gemonteerd. Naast deze dieselmotor komen er twee varianten van de 2.0 liter viercilinder benzinemotor met respectievelijk 175 en 210 pk. Het topmodel zal in eerste instantie worden aangedreven door de 2.8 liter zescilinder met een vermogen van 255 pk. Afhankelijk van de motorisering is er de keuze uit een handgeschakelde vijf- of zesbak of een automatische vijf- of zesbak.
 
Sterke prijs/uitrusting
Begin 2006 staat de BLS bij de Cadillac-dealers. Het model zal net als de andere Cadillac´s een sterke prijs/uitrustingsverhouding meekrijgen.

Gerelateerde artikelen

Cadillac BLS tijdelijk flink goedkoper

Autonieuws
Cadillac BLS tijdelijk flink goedkoper
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.