Autonieuws

Suzuki kondigt Swift Sport aan. Mét turbomotor?

Suzuki blikt alvast vooruit naar de IAA Frankfurt die medio september de deuren opent. Niet zo gek, want daar laten de Japanners namelijk de vlotte Swift Sport debuteren, zo is officieel bekendgemaakt.

Update 2 juli 2017 – Ons Japans is helaas niet al te best. Maar gelukkig zeggen de meeste foto's meer dan duizend woorden. En zodoende valt uit deze gelekte brochure al veel op te maken wat de nieuwe Suzuki Swift zoal nog meer in petto heeft. Zo zal het Japanse bommetje naast geel ook in 't blauw en rood verkrijgbaar zijn en wekt het profiel van de kuipstoelen de indruk dat er behoorlijke bochtensnelheden gehaald kunnen worden. Kom dus maar op met die nieuwe Swift Sport!

Eindelijk in de pas met de concurrentie
De Swift Sport was in de klasse van de compacte hot hatchbacks altijd een beetje een buitenbeentje. Hoezo dat? Wel, Suzuki vertikte het om haar rappe rakker een turbocharger mee te geven, waardoor het in relatieve zin nogal ondergemotoriseerd was in vergelijk met de concurrentie. Niet dat dit de Swift Sport in de weg zat overigens, want door diens lage gewicht en scherpe onderstel plus stuurinrichting viel er alsnog veel lol te beleven.

Echter zelfs de soms nogal stoïcijnse Japanners hebben intussen in de smiezen dat het gebrek aan een turbo ze anno 2017 weleens kan gaan opbreken. En dat gegeven kan weleens een krachtig vooruitzicht zijn voor de nieuwe Swift Sport.

Opgefokte 1.4 Boosterjet?
De laatste Swift Sport kon op 136 pk rekenen. Aanzienlijk minder dan de stuk voor stuk geblazen Fiesta ST, Polo GTI, Clio RS en 208 GTI die elk tegen de 200 pk aan schurken. Met het eerder geschrevene in gedachten verwachten wij van de nieuwe Swift Sport een soortgelijke vermogensafgifte. En een gekietelde 1.4 Boosterjet zou daarvoor een prima blokje zijn. Normaliter, in de Vitara, is die immers al goed voor 140 pk. Suzuki wil hier echter nog niets over kwijt en meldt dat we zullen moeten wachten tot de IAA. Op 14 september gaat die show van start.

Gerelateerde artikelen

Eindelijk prijzen van de nieuwe Suzuki Swift

Autonieuws
Eindelijk prijzen van de nieuwe Suzuki Swift
> Artikel lezen

Sterrenregen bij laatste botsproeven Euro NCAP

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Suzuki Swift wederom meer van hetzelfde?

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Suzuki Swift officieel gepresenteerd

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer details over nieuwe Suzuki Swift

Autonieuws
Suzuki Swift: vierde generatie beleeft Europees debuut
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.