Autonieuws

BMW viert jubileum 7-serie met Edition 40 Jahre

BMW zet de bloemetjes weer eens buiten: de 7-serie bestaat 40 jaar en dat vieren de Duitsers traditiegetrouw met een speciale uitvoering.

De 7-serie is al vele jaren het vlaggenschip van het Duitse merk (maar niet lang meer). Dat zie je vooral terug in de technologieën die de Sebener worden toegestopt. Nu, 40 jaar na dato, maakt dit het contrast met de allereerste 7-serie alleen maar groter, want we hoeven je vast niet uit te leggen dat een ritje in de E23-generatie een stuk spartaanser was. Naar huidige maatstaven althans.

M Aerodynamics
Op de foto's hiernaast na zien we helaas niet veel van die originele E23 terug in de BMW 7-serie Edition 40 Jahre. De jubileumeditie vooral een heel majestueuze uitvoering met ongetwijfeld een zeer gepeperd prijskaartje. Zo wordt de jarige 7-serie standaard voorzien het sportieve M Aerodynamics-pakket.

Kleuren
Qua kleuren zijn er beperkte mogelijkheden. Het is Frozen Silver of Petrol Mica. Zwarte details maken het geheel af, evenals exclusieve 20 inch velgen. Mocht je bang zijn dat niemand herkent dat je een bijzondere uitvoering rondrijdt, geen paniek; ook daar is aan gedacht aan de hand van talloze '40 Jahre'-badges.

Interieur
Binnenin pakt de speciale 7-serie uit met een chic two-tone kleurig meubilair in de combinatie Smoke White/Cohiba of Smoke White/Black. Verder oogt het vrij vertrouwd. Dat betekent zowat elk denkbare luxe en zitten op weelderige zetels.

Gerelateerde artikelen

M760Li xDrive: de Alpina B7 van BMW

Autonieuws
BMW M760Li xDrive
> Artikel lezen

'Mid-cycle facelift' voor BMW 7-serie in aantocht

Spyshots
'Mid-cycle facelift' voor BMW 7-serie in aantocht
> Artikel lezen

Alpina B7 xDrive: sportwagen van dik 5 meter

Autonieuws
Alpina B7 xDrive
> Artikel lezen

100 keer BMW Individual 7-serie The Next 100 Years

Autonieuws
BMW Individual 7 Serie THE NEXT 100 YEARS
> Artikel lezen

Diamanten-inleg voor BMW 750Li Individual

Autonieuws
BMW 750Li xDrive Individual
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.