Autonieuws

Prettig gestoorde Mercedes-techneut creëert E-klasse All-Terrain 4x4²

Wat krijg je als je de Mercedes E-klasse Estate kruist met een G 500 4x4²? Dat is de vraag die Jürgen Eberle, een techneut die betrokken was bij de ontwikkeling van de E-klasse, zichzelf privé stelde en het antwoord daarop vond in dit buiten kantooruren gebouwde gevaarte, gedoopt E-klasse All-Terrain 4x4².

Eberle zag de E-klasse All-Terrain – Mercedes' antwoord op de Audi A6 Allroad – en meende dat die nog wel wat ruiger kon. Van de G 63 AMG 6x6 alsook diens broertje, de G 500 4x4², was Eberle altijd al fan en niet veel later was een best wel uitdagend en tegelijk bizar idee geboren.
En hier staat 'ie dan, zes maanden sleutelen later, de zogenoemde E-klasse All-Terrain 4x4². Volgens Eberle het perfecte compromis tussen de vergevingsgezinde E-klasse Estate en een onvervalste terreinmachine.

Hoger, breder, ruiger
De E-klasse All-Terrain 4x4² beschikt – dankzij het 4x4-onderstel van de G 500 4x4² – over twee keer zoveel bodemvrijheid dan z'n donorauto. Rotsen of andere obstakels moeten liefst 42 centimeter hoog zijn alvorens de bodem wordt getoucheerd. Lijkt ons een adequate marge, want zelfs de iconische G-klasse heeft met 37 centimeter bodemvrijheid niet zoveel speling.

Wat ook geen overbodig luxe is wanneer er een apocalyps uitbreekt (om maar wat te noemen), is dat de E-klasse 4x4² beschikt over een behoorlijke doorwaaddiepte van 50 centimeter. De brede terreinbanden zullen de rest doen.

Niet voor parkeergarages
Over breed gesproken. Daar ontbreekt het sowieso niet aan bij deze uit de hand gelopen hobby van Eberle. Door speciaal gemaakte wielkasten van koolstofvezel kwam er aan weerzijden 10 centimeter bij. Een noodzakelijke maar visueel aantrekkelijke ingreep aangezien de modder de achterliggers (zombies?) anders om de oren zou vliegen via de 20 inch wielen.

Kleine oplage
Eenmaal tevreden met het eindresultaat peilde Eberle natuurlijk eventjes de reactie van zijn werkgever. Wel, die is zo enthousiast dat er nu serieus wordt nagedacht om de terreinbeul in productie te nemen, hetzij in een kleine oplage. Doen, Mercedes, doen!

Gerelateerde artikelen

Veel bodemvrijheid voor Mercedes E-Klasse All-Terrain

Autonieuws
Veel bodemvrijheid voor Mercedes E-Klasse All-Terrain
> Artikel lezen

SUV-aspiraties voor Mercedes-Benz E-Klasse All-Terrain

Autonieuws
Mercedes-Benz E-Klasse All-Terrain
> Artikel lezen

De nieuwe Mercedes E-klasse Estate: stijlvoller maar even ruim

Autonieuws
Mercedes E-klasse Estate
> Artikel lezen

Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate

Autonieuws
Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate
> Artikel lezen

Orderboek nieuwe Mercedes E-klasse Estate geopend

Autonieuws
Mercedes-Benz E-klass Estate
> Artikel lezen

Mercedes E-klasse All Terrain richt vizier op A6 Allroad

Spyshots
Mercedes-Benz E-klasse All Terrain
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.