Autonieuws

In de kijkdoos: de nieuwe Audi A7 Sportback

Voor nu draait het allemaal om de A8. Vlaggenschip of niet, dit zal slechts van korte duur zijn. Audi is namelijk voornemens om dit jaar ook nog de nieuwe A7 Sportback te presenteren. Een ideaal moment voor een vooruitblik.

Toen medio 2010 de A7 Sportback op het toneel verscheen, was het eerste commentaar niet van de lucht. 'Dit is ontegenzeggelijk een Audi à la hate it or love it', weerklonk het her en der. Terwijl de zeer masculiene voorzijde (misschien wel de mooiste ooit op een model uit Ingolstadt) zelfs de handen van Audi-haters op elkaar wist te krijgen, had die laatste groep er tegelijk maar wat weinig moeite mee meteen een koosnaam voor de A7 te verzinnen vanwege diens apart gestileerde achterzijde.

'Poepende hond' ging in no-time de mondiale fora over en zelfs de automedia nam dit scheldwoord al gauw over om de bilpartij van de A7 meer duiding te geven. Gemeen? Misschien. Terecht? Eveneens misschien. Feit is dat Audi het bij de nieuwe A7 Sportback toch net even anders aanpakt.

Is het genoeg?
Afgaande op de laatste spyshots van prototypes van dit lastig te beoordelen, maar het lijkt alsof de toepassing van een subtiel 'kofferkontje' (dat de automatisch in- en uitklapbare spoiler herbergt) de gehurkte houding van de A7 enigszins afzwakt. Maar of Audi's grote vierdeurs-coupé hiermee van z'n netelige bijnaam afkomt…?

Benieuwd wat de kosten zijn voor het verzekeren van een nieuwe Audi A7? Neem dan eens een kijkje op auto-verzekeringenvergelijken.nl

Gerelateerde artikelen

Alles over de nieuwe Audi A7 Sportback

Autonieuws
De nieuwe Audi A7 Sportback
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A7 nu in productievorm betrapt

Spyshots
Nieuwe Audi A7 nu in productievorm betrapt
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A7 Sportback heeft een vanafprijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi rijdt in 2021 kleinschalig handsfree en autonoom

Autonieuws
Audi rijdt in 2021 kleinschalig handsfree en autonoom
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A7 Sportback al op straat als speelgoed

Autonieuws
> Artikel lezen

A8-billen voor nieuwe Audi A7 Sportback

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.