Autonieuws

Fraaie Ferrari-collectie moet 18 miljoen opbrengen

Ferrari-freaks opgelet: bij de volgende veiling van RM Sotheby's gaan er liefst dertien heel bijzondere exoten van dit merk in de verkoop. Van modern tot klassiek; er zit voor iedere fan – met een vuistdikke portemonnee – wel wat tussen.

Update 22 augustus 2017 – de hamer rond de zo gedoopte, exclusieve Ferrari Performance Collection is gevallen. Het opgebrachte veilingbedrag? Met 16,5 miljoen dollar minder dan vooraf werd ingeschat, al betreft het nog altijd een lieve som. Het klapstuk van de 18 geveilde Ferrari was zoals verwacht de destijds in Argentino Silver gespoten 250 GT SWB uit 1961. Sterker, die nam met 8,3 miljoen zowaar de helft van de totale veilingwaarde op zich.

Klapstuk
De oudste Ferrari tijdens de aanstaande veiling van RM Sotheby's komt uit 1961 en is meteen het topstuk. Het gaat om een schitterende 250 GT SWB Berlinetta, uitgevoerd in Argentino Silver. Ferrari bouwde in totaal 165 exemplaren van dit type en het te veilen exemplaar is nummer 110 met chassisnummer #2985. De verwachtingen rond de 250 GT zijn hooggespannen, want deze uiterst gewilde bolide zou weleens tussen de 8,5 en 10 miljoen dollar op kunnen brengen.


Ferrari 275 GTB/4 Berlinetta by Scaglietti
Iets minder zeldzaam en daardoor ook iets minder kostbaar (naar schatting) is de 275 GTB/4 Berlinetta by Scaglietti uit 1967. Maar 'minder kostbaar' is slechts relatief. Namelijk ook deze Ferrari neemt figuurlijk gesproken een flinke hap uit je bankrekening. De verwachte verkoopprijs bedraagt rond 3,25 miljoen dollar. Voor dat bedrag krijg je het exemplaar met chassisnummer #10147, inclusief de originele boekjes, certificaten én origineel gereedschapsset.

Dino 206 GT
De nummer drie op onze favorietenlijst van de zogenoemde Ferrari Performance Collection bij het bekende veilinghuis is een Dino 206 GT uit 1967. En nog een koopje ook met een geschatte verkoopwaarde van 650.000 tot 750.000 dollar. Bovendien zou het wel eens een rendabele investering kunnen zijn voor wie auto's als zodanig zien. De eerder verguisde Ferrari Dino wordt alsmaar populairder onder verzamelaars.

Last but not least
En de rest van de veilingstukken voorzien van het fameuze steigerende paard op de motorkap? Eigenlijk mogen die er ook stuk voor stuk wezen. Daaronder namelijk een heuse Ferrari F40, maar ook een vrij moderne 599 GTO. En wat te denken van een 512 BBi, 575 Superamerica, 430 Scuderia, 308 GTB en 328 GTS? Paradepaardjes zijn het. Je moet alleen wel van rood houden.

De veiling van de Ferrari Performance Collection vindt plaats op 18 augustus tijdens het Pebble Beach Concours d'Elegance in Monterey, Californië.

Gerelateerde artikelen

Ferrari Superamerica 45: de volgende one-off

Autonieuws
Ferrari Superamerica 45: de volgende one-off
> Artikel lezen

Ferrari 599 GTO nóg bruter dankzij Novitec Rosso

Tuning & styling
Ferrari 599 GTO nóg bruter dankzij Novitec Rosso
> Artikel lezen

Wat betaalde men voor de Ferrari SA Aperta?

Autonieuws
Wat betaalde men voor de Ferrari SA Aperta?
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.