Autonieuws

Europees debuut Lexus GS450 hybride

Na de Toyota Prius en de Lexus RX400h komt de Toyota met een derde hybrideaangedreven model op de markt. De Lexus GS450h maakt zijn Europese debuut op de IAA in Frankfurt. Hij is zuinig, maar ook zeer snel.

De hybrideaangedreven GS werd samen ontwikkeld met de ´gewone´ GS. Het is voor het eerst dat een autofabrikant met een dikke sedan op de markt komt die hybride is aangedreven. Lexus claimt dan ook de eerste luxe hybride sedan ter wereld op de markt te zetten. Bovendien is het de eerste hybrideauto met de motor voorin en de aandrijving op de achterwielen.
 
Hybrid Senergy Drive
Er is gebruik gemaakt van de bekende Hybrid Senergy Drive techniek van Toyota. Onder de motorkap ligt niet alleen een 3.5 liter V6, maar ook een krachtige elektromotor. Volgens Lexus is het gecombineerde vermogen gelijk aan een 4.5 liter V8 met ongeveer 300 pk. Met name de tussenacceleraties moeten razendsnel kunnen verlopen. Dit omdat het koppel van de elektromotor direct beschikbaar is. Wat prestaties betreft is de GS450h in ieder geval geen mietje. Hij sprint in minder dan 6 seconden naar 100 km/h. Dit alles wordt gecombineerd met een verbruik van een middenklasse sedan met een 2.0 liter benzinemotor.

Begin 2006

Na zijn Europese debuut op de IAA in Frankfurt duurt het nog tot begin 2006 voordat Lexus de GS450h bij de dealers zet.

Gerelateerde artikelen

Rond 500 pk sterke Lexus GS F warmt zich op

Autonieuws
Rond 500 pk sterke Lexus GS F warmt zich op
> Artikel lezen

Eerste foto Lexus ES, opvolger van de GS

Autonieuws
> Artikel lezen

Verrassend: Lexus GS F produceert 'slechts' 477 pk

Autonieuws
Verrassend: Lexus GS F produceert 'slechts' 477 pk
> Artikel lezen

Aanschouw de Lexus GS F in al zijn glorie

Fotogalleries
Aanschouw de Lexus GS F in volle glorie
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.